Zatlers: mums vajadzētu lepoties ar tādiem cilvēkiem kā Ina Gudele (280)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka par KNAB vadītāja Alekseja Loskutova atkāpšanos spriest vēl ir pāragri. Viņš arī par ārkārtīgi cienījamu uzskata e-lietu ministres Inas Gudeles lēmumu atkāpties no amata. Savukārt Valsts valodas centra vēlmi izvērtēt Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Oļega Znaroka latviešu valodas zināšanas Zatlers uzskata par matu skaldīšanu.

Prezidenta Valda Zatlera vizītes laikā Amerikas Savienotajās Valstīs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju satricinājis pamatīgs skandāls - konstatēts iztrūkums kratīšanā iegūtajos naudas līdzekļos. Valdis Zatlers šorīt Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā "900 sekundes" pauž uzskatu, ka notikušais ir smags pārkāpums, kas nekavējoties jāizmeklē: "Ir noticis sevišķi smags noziegums - nozagta liela naudas summa. Jāskatās lietas, kā tās ir. Šobrīd ļoti būtiski ir precīzi un ātri šo lietu izmeklēt - pateikt, kas ir vainīgie, noskaidrot apstākļus, kāpēc varēja rasties tāda situācija."

Atbildot uz jautājumu, vai KNAB vadītājam Aleksejam Loskutovam būtu jāatkāpjas no amata, Zatlers teica, ka par to spriest vēl pāragri: "Nesteigsimies notikumiem pa priekšu. Ja gribam saglabāt KNAB prestižu sabiedrībā, svarīgi ir, lai sabiedrība precīzi zinātu, kas notika, kāpēc notika un kas ir vainīgs."

Valsts prezidents Valdis Zatlers e-lietu ministres Inas Gudeles atkāpšanos saistībā ar atklātībā nākušo skandālu par valsts naudas izmantošanu viņas dzimšanas dienas svinībās ministrijā uzskata par ārkārtīgi cienīgu rīcību, ar ko katram vajadzētu lepoties: "Ministre Gudele pierādīja, ka cilvēks var pieņemt lēmumus patstāvīgi. Viņa pieņēma lēmumu par demisiju, jo uzskatīja, ka ir rīkojusies neētiski pret nodokļu maksātāju naudu. Viņas solis ir apsveicams. Katrā ziņā tas izraisa cieņu pret šo cilvēku - Inu Gudeli. Es domāju, ka mums vajadzētu lepoties ar tādiem cilvēkiem, kas spēj atkāpties, kad ir problēmas."

Skandāla epicentrā iekļuvis arī Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks. Valsts valodas centrs aicinājis viņu pēc atgriešanās Latvijā no pasaules čempionāta Kanādā ierasties centrā, lai sniegtu paskaidrojumus par Valsts valodas likuma pārkāpumiem. Zatlers uzskata, ka šāda rīcība uzskatāma par matu skaldīšanu: "Es domāju, ka mēs kārtējo reizi skaldām matus. Daudz būtiskāk ir paskatīties uz to, kāds ir valodas veselības stāvoklis, kāds ir viss valodas aizsargāšanas, attīstīšanas un valodas nodrošināšanas veselības stāvoklis sistēmā kopumā. Šeit ir daudzas lietas, kas klibo. Ne jau Oļegs Znaroks ir tā ļaunuma sakne. Tas vienīgi ir labs piemērs, lai šai lietai pievērstos nopietnāk."

Saeima pagājušonedēļ nepieņēma deklarāciju Tibetas atbalstam. Zatlers pauda viedokli, ka šis ir sarežģīts jautājums, kurš nereti tiek pārprasts: "Šis nebūt nav tik vienkāršs jautājums, kā parasti tiek mēģināts traktēt - melns vai balts. Visos mūsos varbūt ir lielas simpātijas pret Tibetu.. Īstenībā nav tik vienkārši. Mums jārēķinās tomēr ar to, ka vienīgie, kas šo jautājumu var atrisināt, ir pati Ķīna un pati Tibeta."

Komentāri (280)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu