Ieskandinot valsts svētku nedēļu, tapis videosveiciens «Latvijai 96! Robežlīnija»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Ieskandinot valsts svētku nedēļu, 96 dažādās pierobežas vietās dzīvojoši cilvēki apvienojušies muzikālā videosveicienā «Latvijai 96! Robežlīnija», informēja producentu apvienības «Hansa Media» producente Gundega Tabaka.

Videoklipā tiek dokumentēta Latvijas robeža un tai tuvumā dzīvojošie cilvēki. Tajā dzirdamas atšķirīgas balsis, izloksnes un intonācijas, kas atklāj dziesmas un mūsu tautas spēku.

36 videoepizodēs redzamie cilvēki stāv pie robežstabiņiem, kas izvietoti visapkārt Latvijai. Tie ir vizuāli dažādi un atrodas gan purvainos apvidos un ezeru vidū kā bojas, gan tieši pie dzelzceļa un jūras. Tikai pēdējā epizode, kurā redzama dziesmas «Mīl katrs baltu maizes riku» oriģinālizpildītāja Ilga Reizniece, ir filmēta Latvijas ģeogrāfiskajā centrā.

Kā stāsta Tabaka, producentu apvienībai «Hansa Media» videoapsveikuma veidošana Latvijai kļuvusi par tradīciju - šis ir jau trešais gads, kad idejas īstenotāji apceļo Latviju. Idejas autore ir Eva Ikstena-Strapcāne.

«Domājot valstiski, šajā laikā svarīgi mums pašiem apzināties Latvijas ģeogrāfisko robežu. Daudzi no mums atpazīst mūsu valsts kontūru, ja tā attēlota grafiski, taču cik daudzi no mums apzinās šo robežu dabā? Vai tāda maz pastāv? Vai tā ir kā zemē novilkta līnija? Šis videosveiciens ļauj palūkoties uz robežu dabā,» pauž videoklipa režisors Jurģis Tūbelis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu