Par gada preču zīmes nosaukumu sacentīsies 83 preču zīmes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Konkursam «Gada preču zīme 2015» pieteiktas 83 Latvijas izcelsmes uzņēmējdarbību popularizējošas preču zīmes, informēja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā (LTRK).

Konkurss norit jau ceturto reizi, un arī šogad ikviens tiek aicināts piedalīties balsojumā internetā, lai noteiktu uzvarētāju. To iespējams izdarīt Patentu valdes tīmekļa vietnē līdz 7.aprīlim, ņemot vērā to, cik vizuāli pievilcīga ir konkrētā preču zīme un vai tā ir iemantojusi patērētāju uzticību.

Apbalvojums «Gada preču zīme» piešķirams tiem uzņēmējiem, kuri visskaidrāk saskata rūpnieciskā īpašuma aizsardzības sistēmas radītās priekšrocības uzņēmumu ilgtermiņa konkurētspējas un produktivitātes paaugstināšanā. Nosakot konkursa «Gada preču zīme» uzvarētāju, vērā tiks ņemts gan žūrijas vērtējums, gan sabiedrības balsojums.

Patentu valde un LTRK organizē «Gada preču zīmes» apbalvojumu ar mērķi godināt Latvijas uzņēmējus, veicināt valsts uzņēmējdarbības attīstību un sabiedrības izpratnes veidošanos par rūpnieciskā īpašuma aizsardzības nepieciešamību.

Apbalvojums tiek piešķirts divās kategorijās - «Gada preču zīme - Latvijai» un «Gada preču zīme - pasaulei». Konkursā varēja pieteikt preču zīmes, kuras reģistrētas iepriekšējā kalendārā gadā - gan nacionālajā procedūrā, gan starptautiskajā procedūrā, gan kā Kopienas preču zīmes.

Šogad pirmo reizi konkursam «Gada preču zīme» varēja pieteikties elektroniski, un 98% pieteicēju ir izmantojuši tieši šo iespēju.

Apbalvojums un piemiņas balvas tiks pasniegtas Pasaules intelektuālā īpašuma dienā, 26.aprīlī. Apbalvošanas svinīgais pasākums notiks semināra laikā, kur par preču zīmju aizsardzību diskutēs lektori no Eiropas Komisijas, Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas un Iekšējā tirgus saskaņošanas biroja.

2015.gadā balvu «Gada preču zīme - Latvijai» saņēma uzņēmums SIA «Milzu!», kas ražo graudaugu pārslas pieaugušajiem un bērniem, bet par «Gada preču zīmes - pasaulei» laureātu tika atzīta SIA «Latvijas piens» preču zīme «Trikata».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu