Kur paliek Centrāltirgus miljoni? (23)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Centrāltirgus šogad turpinās tapt vēl modernāks, vienlaikus nezaudējot savu astoņdesmitgadnieka smeķi. Lai uzlabotu Centrāltirgus infrastruktūru un palielinātu tā konkurētspēju, šogad remonta un celtniecības darbos plānots ieguldīt vairāk nekā vienu miljonu latu. Nauda iegūta tikai no tirgus paša budžeta, tāpēc – cik tās ir, tik arī iespējams paveikt.

Tirgus acīgākie apmeklētāji, iespējams, jau novērtējuši divas gaļas paviljonā atjaunotās tirdzniecības "saliņas" ar apmēram 100 tirdzniecības vietām, kurās uzstādītas citādas saldēšanas vitrīnas un elektroniskie svari. Šogad paviljona labiekārtošana turpināsies. Arī zivju paviljonā ir pa kādai jaunai vitrīnai, kas atbilst mūsdienu prasībām: tās nav pilnībā noslēgtas, lai pircējam būtu iespēja produkciju ne tikai aplūkot, bet pat pasmaržot, lai konstatētu, cik svaigu zivi viņam piedāvā. Tomēr šajā paviljonā pamatīga rekonstrukcija vēl tikai gaidāma. Tāpat arī plānots, ka šogad lielākie projekti būs noliktavu remonts gaļas un dārzeņu paviljonu pagrabos, kas nozīmē, ka daudzas lietas pircēju acīm nebūs redzamas, bet sajūtams gan, jo preces varēs uzglabāt pēc iespējas labākos apstākļos. Daļa no pagājušajā gadā veiktajiem tirgus uzlabojumiem arī nav visiem pamanāma, bet drošību tirdzniecības vietās nu nodrošina gan jauna ūdens cirkulācijas un ugunsdrošības sistēma piena un gastronomijas paviljonos, gan krietni pielabotā kanāla mala. Ar laiku visi paviljoni tiks pie modernām durvīm, kuras nodrošinās komfortablus apstākļus arī siltā laikā, jo tiks aprīkotas ar vēdināšanas sistēmu.

Pagaidām tikai vienā tirgus teritorijas posmā – no autoostas starp gaļas paviljonu līdz piena paviljonam – ieklāts bruģis un ierīkota ūdens noteksistēma. Toties Centrāltirgus palēnām vien atbrīvojas no bomzīga paskata ārējās tirdzniecības vietām – tagad tirgotājiem iekārtoti jauni, pārskatāmāki un ērtāki galdi ar nojumēm un apgaismojumu. Nepieciešamības gadījumā tiem iespējams pieslēgt elektroniskos svarus un kases aparātus. Šogad iegādāti 18 jauni tirdzniecības galdi, pērn uzlikti 46 galdi. Kopumā iecerēts iekārtot 64 šādas darba vietas. A/s "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētāja Naina Cibuļska stāsta, ka "puķiniekiem" atvēlēto laukumu ir paredzēts paplašināt, tostarp arī ar jauniem kioskiem. Tas nozīmē, ka Nēģu iela tiks pilnībā atbrīvota no vecajām, savu laiku nokalpojušām ziedu tirdzniecības vietām un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijai nekas nebūs iebilstams pret tirgus teritorijas izskatu vismaz šajā jautājumā.

***

Fakti

= Rīgas pašvaldības a/s "Rīgas Centrāltirgus" neto apgrozījums 2006. gadā bija 3 425 709 lati, bet tīrā peļņa – 63 667 lati.

= Uzņēmuma neto apgrozījums pērn palielinājies par 2,2%, bet peļņa samazinājusies aptuveni trīs reizes. Tas saistīts ar investīcijām tirgus infrastruktūras modernizācijā, kur tika ieguldīti 1,264 miljoni latu, kas ir par 135% vairāk nekā 2005. gadā.

= Rīgas Centrāltirgus dibināts 1930. gadā, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995. gada. Vienīgā uzņēmuma īpašniece ir Rīgas dome.

= Centrāltirgū ir apmēram 6000 tirdzniecības vietu.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu