Jauni biznesa kontakti un starpvalstu reģionālās sadarbības iespējas Azerbaidžānā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešajā un pēdējā Valsts prezidenta valsts vizītes Azerbaidžānā dienā, 12.augustā, Valdis Zatlers turpināja apmeklēt Azerbaidžānas reģionālās pilsētas, TVNET informēja Prezidenta preses dienestā.

Vakar viņš viesojās Zakatalas un Šeki pilsētā, šodien ciemojās Gebeļā, kur iepazinās ar pilsētas Novadpētniecības muzeju. Pēc apmeklējuma Valsts prezidentu sagaidīja pilsētas iedzīvotāji. Valdis Zatlers tiem pateicās par sirsnīgo uzņemšanu, kā arī dalījās iespaidos par redzēto Azerbaidžānas reģionālajās pilsētās. Pēc sarunas Gebeļas iedzīvotāji pavadīja Valsts prezidentu ar aplausiem. Vēlāk Valdis Zatlers viesojās vietējā sulu ražošanas uzņēmumā "Jale".

Valsts prezidenta vizītes laikā Azerbaidžānā tika sāktas sarunas par reģionālās pilsētas Šeki sadarbību ar Cēsīm. Abu pilsētu mēri izcēla tūrismu, mākslu, kā arī uzņēmējdarbību mazo un vidēja lieluma uzņēmumu vidū kā iespējamās kopējo interešu jomas. Vizītes laikā tika iesākts nodomu protokols par sadarbību starp Cēsu un Šeki pilsētu.

Pēc atgriešanās Baku Valsts prezidentam bija iespēja vēlreiz tikties ar Latvijas uzņēmējiem, kas Valdi Zatleru pavada valsts vizītē, lai pārrunātu brauciena ieguvumus, rezultātus un turpmāk darāmos darbus Latvijas un Azerbaidžānas ekonomiskās sadarbības stiprināšanā. Valsts prezidents norādīja, ka nevar nošķirt politiskās attiecības no ekonomiskajām, jo pirmās ir pamats, uz kura uzņēmēji var būvēt un attīstīt uzņēmumus. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) vadītājs Andris Ozols pateicās Valdim Zatleram par palīdzību ekonomisko sakaru stiprināšanā un atzīmēja, ka vizītes ietvaros tie uzņēmumi, kuriem jau bija iestrādes uzņēmējdarbības veikšanā Azerbaidžānā, ir palielinājuši savu statusu, bet tiem, kam to nebija, izdevies izveidot jaunus kontaktus. Valsts prezidents aicināja LIAA ziņot par konkrētiem vizītes rezultātiem pēc 3-6 mēnešiem, kad būs skaidrāk redzami vizītes panākumi.

Vizītes noslēgumā Valdis Zatlers tikās ar latviešiem, kas dzīvo un strādā Azerbaidžānā, lai uzklausītu viņu viedokli un redzējumu par Latvijas un Azerbaidžānas attiecībām un latviešu dzīvi Kaspijas jūras valstī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu