Latvija un Azerbaidžāna stiprinās ekonomisko sadarbību (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, sākot darba vizīti Azerbaidžānā, Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar Azerbaidžānas prezidentu Ilhamu Alijevu. Pēc tikšanās abi valstu prezidenti norādīja, ka abām valstīm pastāv veiksmīgas ekonomiskās sadarbības perspektīvas.

Zatlers uzsvēra, ka pēdējos gados abu valstu attiecības ir bijušas lieliskas, ko pierāda arī pozitīvie pēdējo piecu gadu ekonomiskie rādītāji, lielā uzņēmēju interese, kā arī signāli par nākotnes sadarbības perspektīvām vairākās uzņēmējdarbības jomās.

Arī Azerbaidžānas prezidents atzina, ka starp abām valstīm pastāv veiksmīgas ekonomiskās sadarbības perspektīvas. Viņš arī uzsvēra, ka ekonomikas jomā Latvija un Azerbaidžāna savā starpā nekonkurē, bet tieši otrādi - viena otru papildina.

Sarunu laikā tika atzīmētas vairākas ekonomiskās sadarbības jomas, kurām nākotnē varētu tikt pievērsta lielāka uzmanība. Starp tām tika minēta pārtikas rūpniecība, IT, tūrisms, aviācijas, loģistikas, banku sektors, kā arī citas nozares.

Latvijas un Azerbaidžānas prezidenti savās sarunās pievērsās arī sadarbībai ES Austrumu partnerības programmas ietvaros, enerģētikas drošībai un kopīgiem mērķiem NATO operācijās.

Runājot par enerģētikas jautājumiem, Latvijas prezidents atzinīgi novērtēja šā gada jūlijā noslēgto līgumu par gāzesvada Nabucco būvniecību, jo tas dažādos gāzes piegādes ceļus Eiropas valstīm. Latvija kā ES dalībvalsts ir ieinteresēta, lai pastāvētu dažādu enerģijas avotu un piegādes ceļu alternatīvas, jo tas veicina enerģētisko drošību.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu