Bugatti spiedīs uz greznumu, ne jaudu (33)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau ilgāku laiku pa dažādām izstādēm un droši vien arī miljardieru ballītēm braukā nākamais Bugatti modelis - 16C Galibier.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Tas ir auto, kas nāks Veyron vietā, turklāt būs krasi atšķirīgs gan no koncepcijas, gan tehnikas viedokļa. Galibier ir iecerēts kā četrvietīgs augstākās klases auto augstākās klases cilvēkiem.

Jaunais auto, ko Bugatti parādīja arī šā gada Ženēvas auto šovā, ir četrvietīgs sedans ar tādu kā hečbeka virsbūvi. Pilna specifikācija pagaidām ir noslēpums, taču ir zināms, ka auto, ko izgatavos no oglekļa šķiedras un alumīnija, tiks apgādāts ar to pašu motoru, kas sastopams modelī Veyron - tas ir 8 litru W16 dzinējs, tiesa gan, četru turbīnu vietā tam tiks uzstādīti mehāniskie kompresori un jauda ir nevis 1001, bet gan vairs tikai 800 zirgspēki.

Bet, kā norāda Automotive News Europe, par jaudas kritumu uztraukties nevajag, jo zirgspēku šajā auto nebūs galvenais - 16C Galibier uzsvars likts uz ekskluzivitāti, greznumu un komfortu, un, kā jau var noprast no pievienotā video, to šajā auto netrūks. Auto provizoriskā cena - vairāk nekā 800 000 latu.

Foto: Bugatti

Veyron ražošana tuvojas beigām

Kā pa celmiem - tā var raksturot Bugatti Veyron izstrādi. Kad tā 2005. gadā tomēr tika pabeigta, dienas gaismu ieraudzīja divvietīgs auto ar vairāk nekā tūkstoš zirgpēkiem un vairāk nekā 400 km/h maksimālo ātrumu.

Šobrīd Bugatti meistari ir uzbūvējuši jau 260 Veyron eksemplārus, un tas nozīmē, ka uzņēmuma darbnīcās Molsheimā, Francijā tiks izlaisti vairs tikai 40 jauni Veyron.

Var atzīmēt, ka jaunākā Veyron versija ir Super Sport, kuras motors jau attīsta 1200 zirgspēkus, bet maksimālais ātrums pārsniedz 430 km/h. Veyron Super Sport cena ar piegādi svārstās robežās no 1,2 līdz 1,4 miljoniem latu.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu