"Krājbanka" atliek "Parex bankas" meitasbankas iegādi uz oktobri (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

AS "Latvijas Krājbanka" ("Krājbanka") un AS "Parex banka" vienojušās par "Parex bankas" meitasbankas Šveicē "AP Anlage & Privatbank AG" akciju iegādes darījuma pagarināšanu līdz šā gada 24.oktobrim, informēja "Krājbankas" sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ozolniece.

Darījuma iegādes termiņš pagarināts jau trešo reizi.

Jau ziņots, ka darījumu bija plānots noslēgt līdz šā gada 24.janvārim, bet tad akciju iegādes darījuma termiņš tika pagarināts līdz 24.aprīlim. Pēc tam iegādes darījums tika pagarināts līdz 24.jūlijam, bet tagad tas pagarināts līdz oktobrim.

Kā uzsvēra "Krājbankas" sabiedrisko attiecību speciāliste, pirmo reizi pagarinot termiņu, darījums nebija noticis, ņemot vērā situāciju pasaules finanšu tirgū.

"Krājbanka" nav ziņojusi par atteikšanos no plāniem iegādāties "AP Anlage & Privatbank AG".

"AP Anlage & Privatbank AG" ir reģistrēta Šveicē un orientēta uz individuālu klientu apkalpošanu, aktīvu pārvaldīšanu un konsultāciju sniegšanu investīciju jautājumos.

"Krājbanka" sniedz daudzveidīgus finanšu pakalpojumus privātām un juridiskām personām, un tai ir plašākais klientu apkalpošanas centru tīkls visā Latvijā. Iegādājoties banku Šveicē, "Krājbanka" varēs izvērst klientu apkalpošanu arī ārpus Latvijas, iepriekš norādīja bankā.

Darījums noslēgsies pēc Šveices Federālās banku komisijas atļaujas saņemšanas. Paredzēts, ka pēc darījuma noslēgšanas, kas ietver sevī norēķinu veikšanu un juridisku formalitāšu kārtošanu, "Krājbanka" kļūs par visu 100% jeb 100 000 "AP Anlage & Privatbank AG" akciju īpašnieci. Vienas akcijas nominālvērtība ir 100 Šveices franki (43,6 lati).

Kā iepriekš norādīja "Parex bankā", kamēr darījums nav noticis, "Parex banka" ir 100% "AP Anlage & Privatbank AG" akciju īpašniece. Banka tupinās strādāt, lai nodrošinātu vērtības pieaugumu, neveicot nekādas izmaiņas līdzšinējā darbībā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu