Radaru skaits vismaz divdesmitkāršosies (19)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Fotoradari ielu un šoseju malās jau ir ierasta parādība, turklāt tuvākajā laikā to kļūs daudz reižu vairāk.

VP ĢKPP Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš: "Šobrīd plānojam ieviest 160 jaunas vienības. No tām 30 būs pārvietojamie radari, 100 - stacionārie un pārējie būs tukšās kastes jeb tā saucamās mulāžas, kas rotēs."

10. septembrī Saiema pieņēma likuma grozījumus, kas atļaus radaru iegādi. Tos iegādāsies un uzturēs privāta kompānija, kas saņems daļu no iekasētajiem sodiem. Radaru uzstādīšanu aizkavēja krīze un SVF norādījumi.

Edmunds Zivtiņš: "Mērķis bija, lai šā gada oktobrī sāktu darboties. Mēs esam devuši tehnisko specifikāciju vēlamajiem aparātiem, pārējais ir ministriju ziņā. Bet, zinot situāciju iepirkumu jomā ar visām apstrīdēšanām un pārstrīdēšanām, tagad radarus gaidām nākamā gada sākumā. Katrā ziņā tie uz ceļiem nonāks. Agrāk vai vēlāk, bet nonāks. Tas ir nākamais attīstības posms, un tas nevar nebūt."

Fotoradari sāks darboties 2011. gada sākumā. Pirms stacionārajiem radariem tiks izvietoti brīdinoši uzraksti. Lai gan Lietuvā fotoradari jau atrodas uz visiem galvenajiem ceļiem, kaimiņi nemaz neesot mūs tik ļoti apsteiguši.

Edmunds Zivtiņš: "Lietuvieši mums ir solīti aiz muguras, jo nevar apstrādāt visu informāciju. Pie viņiem darbojas apmēram 200 radaru, bet gada laikā viņi spēj apstrādāt tikai 15 000 paziņojumu. Mēs ar četriem radariem pusgadā - 17-18 tūkstošus. Sanāk, ka mūsu četri radari strādā efektīvāk nekā Lietuvā visi 200 kopā."

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu