TIEŠRAIDE «Medicīnas sabiedrība ARS» atklās topošās privātās daudzprofilu slimnīcas pirmo posmu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šodien plkst.13.30 Rīgā, Jāņa Asara ielā 3, SIA «Medicīnas sabiedrība ARS» atklās pirmo jaunveidojamās privātās daudzprofilu slimnīcas posmu bijušajā Sarkanā Krusta slimnīcas ēkā, informē «Medicīnas sabiedrības ARS» valdes priekšsēdētājs Māris Andersons.

Atklāšanas laikā būs iespējams aplūkot jaunās Diagnostikas klīnikas telpas, kā arī preses konferencē tiks sniegta informācija par renovācijas laikā paveikto un nākotnes plāniem.

Preses konferencē piedalīsies «Medicīnas sabiedrības ARS» valdes priekšsēdētājs Andersons, «Medicīnas sabiedrības ARS» pārstāve Jana Matuzala, «Philips» pārstāvis Miks Misāns un «Swedbank» valdes loceklis Reinis Rubenis.

Jau vēstīts, ka pirmais jaunveidojamās slimnīcas posms būs Diagnostikas klīnika, kur vienuviet būs apvienotas Latvijas labāko ārstu zināšanas un modernākās diagnostikas iekārtas.

Patlaban jaunās klīnikas fokuss ir tieši agrīnā vēža diagnostika, ko ļauj realizēt tādas iekārtas, kuras ir ne tikai pirmās Baltijā, bet arī vienīgās Austrumeiropā, uzsver Andersons. Piemēram, vienīgā Austrumeiropā pilnībā digitālā magnētiskās rezonanses iekārta un vienīgā Baltijā litotripsijas iekārta. Turklāt pieejamas arī citas diagnostikas iekārtas krūts vēža, kuņģa un zarnu trakta vēža agrīnai diagnostikai.

«Mūsu mērķis ir tuvāko gadu laikā izveidot pacientiem pieejamu daudzprofilu slimnīcu, kas būtu iecienīta ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā. Esmu pārliecināts, ka līdz ar jaunās slimnīcas atvēršanu izdosies veicināt arī medicīnas eksportu, jo mēs strādājam atbilstoši starptautiskajām vadlīnijām un labākajai pasaules pieredzei medicīnā,» atzīmē Andersons.

Kā ziņots, renovācija bijušajā Sarkanā Krusta slimnīcas ēkā sākta 2014.gada oktobrī. Šis projekts iecerēts kā pirmā privātā daudzprofilu slimnīca, kas Latvijā no jauna izveidota kopš neatkarības atjaunošanas. Tajā pacientiem tiks piedāvāta augstvērtīga medicīniskā aprūpe un plašs stacionāro pakalpojumu klāsts.

Projekta pirmās kārtas īstenošanā ieguldīti 6,5 miljoni eiro, no kuriem 2,7 miljoni eiro novirzīti būvniecībai, bet 3,8 miljoni - iekārtu un aprīkojuma iegādei. Iekārtas finansē «Swedbank», iekārtu iegādei piesaistīts Eiropas Reģionālās attīstības fonda programmas «Augstas pievienotās vērtības investīcijas» līdzfinansējums 1,28 miljonu eiro apmērā, kā arī Latvijas Garantiju aģentūras (LGA) atbalsts kredīta garantijas veidā.

«Medicīnas sabiedrība ARS» noslēdza līgumu ar LGA un «Swedbank» par 2,2 miljonu eiro finansējuma saņemšanu. No slimnīcas izbūvei paredzētā finansējuma 60% jeb 1,3 miljonus eiro piešķīra «Swedbank» un 40% jeb 0,9 miljonus eiro sniedz LGA mezanīna aizdevuma veidā. Mezanīna aizdevums ir LGA atbalsta veids, ar kuru tiek piešķirts līdzfinansējums projekta īstenošanai papildus bankas izsniegtajam aizdevumam.

Kā ziņots, uzņēmums 2014.gadā apgrozīja 9,34 miljonus eiro, kas ir par 10% vairāk nekā 2013.gadā, kad tika apgrozīti 8,52 miljoni eiro. 2014.gadā par 3% samazinājās uzņēmuma peļņa - no 436 160 eiro 2013.gadā līdz 423 668 eiro 2014.gadā.

SIA «Medicīnas sabiedrība ARS» dibināta 1991.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 904 099 eiro. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andersons ar 40,01% daļu ir lielākais «ARS» līdzīpašnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu