Samazināta «Komunālprojekta» un «Rīgas dzirnavnieka» izsoles cena (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

VAS «Privatizācijas aģentūra» (PA) ir mainījusi akciju sabiedrību «Komunālprojekts» un «Rīgas dzirnavnieks» izsoles noteikumus - samazināta akciju paketes pārdošanas cena, jo iepriekš paredzētajās izsolēs par noteikto pārdošanas cenu nepieteicās neviens pretendents un akciju izsoles nenotika, TVNET informēja PA pārstāvis Guntis Kārkliņš.

AS «Komunālprojekts» pamatkapitāls ir 85 700 latu, akciju skaits – 8570, vienas akcijas nominālvērtība - 10 lati. Valstij sabiedrībā pieder 1264 akcijas jeb 14,75% no pamatkapitāla. Saskaņā ar valsts kapitāla daļas pārdošanas noteikumiem valstij piederošās akciju paketes pārdošanas cena un vienlaikus izsoles sākumcena ir noteikta 54 352 eiro (vienas akcijas pārdošanas cena ir 43 eiro). Akciju paketes nomaksas termiņš ir divi gadi.

AS «Rīgas dzirnavnieks» pamatkapitāls ir 7,6 miljoni latu, akciju skaits – 152 000, vienas akcijas nominālvērtība – 50 lati. Valstij sabiedrībā pieder 5600 akcijas jeb 3,68% no pamatkapitāla. Saskaņā ar valsts kapitāla daļas pārdošanas noteikumiem akciju paketes pārdošanas cena un vienlaikus izsoles sākumcena ir noteikta 179 200 eiro (vienas akcijas pārdošanas cena ir 32 eiro). Akciju paketes nomaksas termiņš ir viens gads.

Interesenti var iepazīties ar valsts kapitāla daļu pārdošanas noteikumiem un iesniegt apliecinājumus akciju paketes pirkšanai PA Krišjāņa Valdemāra ielā 31, Rīgā, līdz 2014.gada 2.decembra plkst. 16. Dalības maksa katrai no izsolēm ir noteikta 142 eiro. Ar pārdošanas noteikumiem var iepazīties arī PA mājaslapā «www.pa.gov.lv».

Ja tiks saņemti vairāku pretendentu pieteikumi AS «Rīgas dzirnavnieks» akciju paketes vai AS «Komunālprojekts» akciju paketes pirkšanai, izsole notiks 2014.gada 12.decembrī plkst. 15 PA telpās Valdemāra ielā 31.

Jau ziņots, ka Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) un PA ir vienojušās par sadarbību VSAA turējumā esošo valsts pensiju speciālajam budžetam nodoto valsts kapitāla daļu pārdošanā. Valsts kapitāla daļu pārdošana tiek veikta, pamatojoties uz Ministru kabineta (MK) akceptēto Pārresoru koordinācijas centra (PKC) izstrādāto ziņojumu par valsts līdzdalības kapitālsabiedrībās izvērtējuma rezultātiem. AS «Komunālprojekts» un AS «Rīgas dzirnavnieks» akcijas tiek pārdotas noslēgtā sadarbības līguma ietvaros.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu