«Dzelzs vilka» Juris Kaukulis izmēģina jauno KIA Sportage

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunais SPORTAGE ir viens no svaigākajiem KIA modeļiem, kurš pārstāv tā saukto urbāno «džipu» dzimtu. Šodien raidījumā «Tavs auto» pie tā stūres aicināsim sēsties mūziķi, grupas «Dzelzs vilks» solistu Juri Kaukuli. (Skatieties video!)

Ja nedaudz iedziļināmies jaunā Sportage tehniskajā pildījumā, tā piedāvāto motoru klāsts ir identisks tam, ko jau pazīstam no iepriekšējā modeļa. Bāzes modelim tiks uzstādīts 132 ZS jaudīgais 1,6 litru benzīnmotors, kas pie mums noteikti nebūs ejošākā prece. Turpretim mazākais 115 ZS jaudīgais 1,7 litru dīzelis ar priekšpiedziņu un rokas kārbu ir vajadzīgais auto, ko savā saimniecībā gribētu redzēt daudzas firmas un uzņēmumi. Savukārt divlitrīgie dīzeļmotori ar 136 un 185 ZS lielu jaudu vairāk ieintriģēs privātpircējus, kas - atkarībā no maciņa biezuma - tos varēs sakomplektēt ar priekšpiedziņu vai pilnpiedziņu.

Absolūts jaunums ir 177 ZS jaudīgais 1,6 litru turbomotors, ko var apsedlot ne tikai ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu, bet arī ar septiņpakāpju robotizēto mehāniku, kas ir analogs, piemēram, Volkswagen labi zināmajam DSG. Tieši šāda motora un transmisijas savienība bija baltais plankums iepriekšējā KIA Sportage paaudzē.

Sportage tiek piedāvāts gan ar priekšējo riteņu piedziņu, gan visiem velkošajiem. Protams, arī pilnpiedziņas versijā, pārvietojoties pilsētā, Sportage izmantos tikai vienu riteņu asi (saprotams, priekšējo), bet nepieciešamības gadījumā talkā nāks arī aizmugurējie riteņi. Sportage tas ir pilnīgi pietiekami, jo korejietis - tāpat kā pārējie kompaktie SUV modeļi - bezceļu reidiem nav paredzēts. Vajadzības gadījumā Sportage caurgājamības spējas varēs palielināt, aktivizējot pogu uz vadības paneļa – un šādi saslēdzot transmisiju attiecībā 50:50.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu