"Seat Leon" sazāļots (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spāņu auto markas "Seat" piedāvājumā tuvākajā laikā tiks iekļautas divas modeļa "Leon" lieljaudas versijas FR.

Jaudīgākā no tām būs "Leon FR" ar 2 litru TFSI turbo dzinēju. Šajā gadījumā vadītāja rīcībā būs 200 zirgspēku jauda un 280 Nm griezes moments, lai mēģinātu sasniegt 100 km/h oficiāli norādītajās 7,3 sekundēs un attīstītu 229 km/h maksimālo ātrumu. Šis pats motors sastopams arī "VW Golf GTI" un uz simts kilometriem ceļa vidēji patērē 7,9 litrus degvielas.

Turpretim cilvēkiem, kam simpātiskāki šķiet dīzeļdzinēji, interesantāks būs "Leon FR" ar divu litru TDI turbo dīzeļdzinēju. Motors attīsta 170 ZS un 350 Nm, sportiskajam kompaktklases hečbekam nodrošinot paātrinājumu līdz simtam 8,2 sekundēs un 214 kilometru stundā maksimālo ātrumu. Šajā gadījumā vidējais degvielas patēriņš ir 6 litri.

No standarta "Leon" FR versijas atšķirsies ne tikai ar dzinējiem un dinamikas rādītājiem, tām paredzēts arī citādāks izskats, kura izveidē dizaineri esot iespaidojušies no (WTCC) sacīkstēs startējošajiem "Leon". Tas nozīmē, ka ielas "Leon FR" būs priekšējā gaisa ieplūdes atvere ar bišu šūnu struktūru, jauna dizaina bemperi un vismaz 17'''' riteņu diski, kurus pēc izvēles var aizstāt ar 18'''' riteņiem ar 225/40 izmēra riepām. No aizmugures "Leon FR" varēs atpazīt pēc nerusējošā tērauda dubultā izpūtēja uzgaļa un, protams, FR logotipa.

Automobiļa sportisko raksturu dizaineri centušies izcelt arī interjerā. Vadītāju ( un arī priekšējo pasažieri) priecēs sporta sēdeklis ar atzveltnē izšūtu FR logotipu, īpaši veidota, ar ādu apvilkta sporta stūre un ātrumpārslēga svira, kā arī instrumentu panelis, kura būtiskākā atšķirība no standarta "Leon" versijām ir ciparnīcas ar baltu fonu.

Neatkarīgi no dzinēja tipa, "Leon FR" standarta aprīkojumā cita strapā ietilpst priekšējie un sānu gaisa spilveni, drošības aizkari visa salona garumā, ABS, ESP, saķeres kontrole, divu zonu klimata kontrole, borta dators u.c.

"Seat Leon FR" pirmizrāde notiks Madrides auto šovā, kur, starp citu, tiks prezentēts arī "Altea FR". Šim vienapjoma auto uzstādīts iepriekš minētais 2 litru TFSI motors, kas ļauj attīstīt 220 km/h maksimālo ātrumu un 100 km/h robežu sasniegt 7,7 sekundēs. Pie tam vidējais degvielas patēriņš ir 8,1 litrs uz simts kilometriem.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu