"Playboy" publicēs Vladimira Nabokova nepabeigto darbu (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia

Vīriešu žurnāls "Playboy" turpinājumos publicēs krievu-amerikāņu rakstnieka Vladimira Nabokova pēdējo darbu.

Nepabeigtais romāns "The Original of Laura" žurnālā tiks publicēts rudenī. Darbs pirmajā personā vēsta par kādu vīrieti, kas kādreiz jaunībā neprātīgi iemīlējies meitenē, taču tagad ir nelaimīgi precējies ar kādu juceklīgu sievieti, kas viņu apmājusi.

Žurnāls "Playboy" vēl Nabokova dzīves laikā izrādīja par viņu lielu interesi - bez vairākām intervijām, kurās ievērojamais rakstnieks apspriedis savu pretrunīgi vērtēto darbu "Lolita", 1969.gadā turpinājumos žurnālā tika publicēts arī viņa romāns "Ada".

Tomēr, kā norāda britu laikraksts "Independent", rakstnieks nebūtu priecīgs par žurnāla radītāja Hjū Hefnera apņemšanos publicēt viņa nepabeigto darbu. Pirms savas nāves 1977.gadā rakstnieks lūdza savu dēlu romānu iznīcināt. Taču šā gada aprīlī Dmitrijs Nabokovs pēc ilgām pārdomām nolēma to publicēt, atceroties, ka reiz tēvs gribējis sadedzināt arī savu klasisko darbu "Lolita". Nepabeigto romānu "The Original of Laura" šā gada novembrī izdos arī britu izdevniecība "Penguin Books".

Žurnāla noslēgtais darījums paredz, ka romāna pirmais turpinājums tiks publicēts 10.novembrī - nedēļu pirms grāmata parādīsies pārdošanā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu