Jūs laimējāt 200 latu, bet vispirms mums vajag naudu no jums (85)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ne viens vien pēdējā laikā saņēmis it kā TELE2 vārdā sūtītu īsziņu ar priecīgu vēsti – jūs esat vinnējis 200 latu. Vilinošo īsziņu saņēma arī pazīstamais MTV vīdžejs un režisors Miks Ozoliņš un pastāstīja par to LNT raidījumam „Tautas balss”.

„Man atnāca īsziņa: „Apsveicam, jūs esat laimējis 200 latus telefona sarunām, lai aktivizētu savu laimestu, lūdzam zvanīt akcijas „Laimīgā karte” info daļai. Jūsu TELE2,” stāsta Miks.

Viņa ģimenē jau šādas īsziņas ir sasniegušas ne vienu vien telefona īpašnieku. Un pieredze - ne tā patīkamākā. „Pirms pāris nedēļām piezvanīja un tur atbildēja, ka vajag steidzami nopirkt karti un jānosauc laikam bija visi tie dati no tās kartes, vārdu sakot, visu info par nopirkto karti tu atdod projām,” saka Miks.

Šoreiz Miks mēģināja sazvanīt īsziņas sūtītāju, taču viņam nepaveicās. Atmetis ar roku, savu iespējamo čunguru viņš novēlēja „Tautas balsij”.

Aptuveni nedēļu centāmies norādīto tālruni sazvanīt, kamēr - kāds prieks, kāda laime - akcijas operators vārdā Aleksejs paceļ telefona klausuli. Viņš jau zina, ka vēlamies saņemt savus 200 latus. Naudas iegūšanai noteikumi parastie - Aleksejs sūta mūs uz bodi pēc divām „Zelta zivtiņas” priekšapmaksas kartēm par 13 latiem. Karšu kodi būs jānosauc mūsu jauniegūtajam labvēlim.

Tā kā mums ļoti gribas sastapt pašu Alekseju, taujājam pēc adreses. Viņš negribīgi nosauc Mūkusalas ielu 61, taču ļoti uzsver, ka karšu kodu nosaukšanai pietiek ar telefona zvanu. „Tautas balss” tomēr ir neatlaidīga un dodas uz Mūkusalas ielu. Tavu bēdu – tāda 61.numura nemaz nav. Kārtējie māņi.

Sistēma vienkārša! Eiforijā par it kā iegūstamo laimestu ne viens vien īsziņas saņēmējs papildina kāda aktīva pļāpātāja kredītu. Kad viltus telefonoperatora norādījumi izpildīti, solītais laimests nevienu nesasniedz. Īsziņas teksts vienmēr ir vienāds, savukārt izsūtītāja numuri mainās.

Sazinoties ar TELE 2, „Tautas balss” pārliecinājās - nevienu akciju ar iespēju iegūt laimestu bezmaksas sarunām šī kompānija nav izsludinājusi.

„Varu apgalvot, ka TELE2, ne atsevišķi, ne kopā ar kādu operatoru nerīko šādas loterijas, kurās var laimēt naudas laimestus. Ja šāds gadījums ir bijis un cilvēks piezvana, lai reģistrētu šo gadījumu, tad mēs ar šo informāciju apmaināmies ar citiem operatoriem un bloķējam tālruņa numuru, no kura ir saņemts šāds ziņojums,” stāsta TELE2 tirdzniecības direktors Zigmārs Meija.

Lai arī „Tautas balss” uzticības tālrunis uzklausījis ne vienu vien cietušo, policijā saka - ar iesniegumiem par šādiem gadījumiem neviens nav vērsies, jo ir grūti pierādīt, ka tā ir krāpšana, nevis tikai neveiksmīgs joks.

Tomēr kam tad šī ideja iešāvusies prātā un kam nepieciešams ar cilvēku krāpšanu papildināt savas priekšapmaksas kartes? „Cilvēki, kas to sūta, var pārstāvēt jebkuru sociālo slāni. Domāju, ka tie ir cilvēki bez konkrētas nodarbošanās, bez darba, iespējams, viņi pat atrodas ieslodzījuma vietās,” stāsta Meija.

Arī „Tautas balsij” izklausījās, ka sazvanītais „operators” Aleksejs atrodas cietumā. Viņš arī telefonsarunā paskaidro: „Esam šeit seši operatori, divi krievu valodā runājoši un četri latviešu valodā.”

„Tautas balss” aicina - ja vien nevēlaties papildināt kredītu Aleksejam un vēl pieciem „operatoriem” strīpainos kamzoļos, vispirms savai mobilo sakaru firmai pajautājiet, vai tiešām viņi dala naudu pa labi un pa kreisi.

Komentāri (85)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu