Tūrisma firmas jūtas apmuļķotas un gatavojas zaudējumiem (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja ar čempionāta norisi šobrīd viss varētu šķist esam kārtībā, tad to īsti nevar teikt par naktsmītņu nodrošināšanu hokeja faniem. Tūrisma kompānijas šobrīd jūtas apmuļķotas un gatavojas lieliem zaudējumiem. Jau pirms laba laika rezervētie viesnīcu numuri tagad ir kļuvuši pat trīs reizes dārgāki, līdz ar to hokeja fanus neinteresē un tūrisma uzņēmumiem nāksies maksāt par neizpārdotajām istabiņām. Tikmēr fani meklē iespēju īrēt dzīvokļus, kas iznāk daudz lētāk.

Tagad par ziepju burbuli sauc histēriju, kas izvērtās par naktsmītņu deficītu čempionāta laikā. Pirms gada hokeja čempionāta izpilddirekcija rezervēja tūkstošiem numuru, bet tagad augstās cenas dēļ daļa būs brīvi. Neviens tos nepērk. Viesnīcas cenu cēlušas pat trīs reizes, tagad līdzjutējiem 120 eiro vietā 240 eiro par nakti vairs nav pa kabatai. Tūrisma aģentūras jau morāli gatavas ciest zaudējumus. Tomēr par zaudējumiem tūrisma firmām mazāk bēdu, vairāk uztrauc nevienlīdzīgā attieksme.

Gundega Zeltiņa, "Latvia Tours" direktore: "Šobrīd, kad garantijas ir jāievēro un esam viesnīcām naudiņu samaksājuši, viesnīcas redz savu daļu, ko nav pārdevušas, un stipri samazina cenas, taču mēs paliekam uz veciem noteikumiem. Mēs atrodamies neētiskā biznesa situācijā."

Viesnīcnieki nedomā, ka akmens viņu lauciņā būtu pamatots. Tas, ka cenas augs, bija skaidrs, jau slēdzot sadarbības līgumus. Jautājums drīzāk – vai bija jēga tik lielu kvantumu rezervēt?

Jānis Jenzis, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents: "Es pieļauju, ka varbūt hokeja čempionāta organizētāji nebija papētījuši tendences un notikumus iepriekšējos hokeja čempionātos un cik tieši fani bija atbraukuši. Mēs mēģinājām sazināties ar iepriekšējo čempionātu organizatoriem, kuri deva mums statistikas datus, ar kuriem bijām pārliecināti, ka Rīgā vietas pietiks."

Kamēr viesnīcas vēl pēdējā brīdī cīnās par katru fanu, ir zināms, kur mājos paši hokejisti. Lielās hokeja zvaigznes dzīvos Pārdaugavā "Radisson SAS". Pirmās hokeja zvaigznes ieradīsies jau pirmdien.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu