Francijā plaši protestē pret pensijas vecuma palielināšanu (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Franciju otrdien paralizējis vispārējais streiks, ko izsludinājušas arodbiedrības. Tās protestē pret prezidenta Nikolā Sarkozī ieceri tuvāko 8 gadu laikā paaugstināt pensionēšanās vecumu līdz 62 gadiem. Streika dēļ slēgtas skolas un valdības iestādes, bet valsti pārņēmis satiksmes haoss.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Dzelzceļa satiksme valstī ir apstājusies, nekursē arī sabiedriskais transports, bet Parīzes ielas pārpildījušas automašīnas, galvaspilsētas iedzīvotājiem cenšoties kompensēt streika radītos traucējumus. Kāds Francijas iedzīvotājs norāda: "Protams, šodien, kad man vajadzīgs transports, es esmu nikns, taču nevar vainot cilvēkus par to, ko šī valsts ar viņiem ir izdarījusi."

Arī Parīzes lidostās jūtamas streika sekas – vismaz puse no vietējiem reisiem ir atcelti. Taču arī šeit daudzi ir streikotāju pusē. Arodbiedrības brīdina, ka šis vēl ir tikai protestu sākums. Otrdien visā valstī ielās esot izgājuši ap diviem miljoniem cilvēku un līdz nākamajai protesta akcijai nebūšot ilgi jāgaida.

Arodbiedrības iebilst pret Francijas valdības iecerēto likumprojektu, kas paredz tuvāko astoņu gadu laikā paaugstināt pensionēšanās vecumu līdz 62 gadiem. Tādā veidā valdība iecerējusi līdz 2030.gadam ietaupīt 70 miljardus eiro.

Skatīt pievienoto video

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu