NA ministri 16.martā leģionāru piemiņas pasākumos pie Brīvības pieminekļa nepiedalīsies

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālās apvienības ministri (NA) 16.martā nepiedalīsies leģionāru piemiņas pasākumos, kas norisināsies pie Brīvības pieminekļa, noskaidroja aģentūra BNS.

Kultūras ministres Daces Melbārdes padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Baiba Kauliņa norādīja, ka

ministre apmeklēs piemiņas pasākumus Lestenē, ja to viņai ļaus darba pienākumi.

Savukārt tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards 16.martā piemiņas pasākumus neapmeklēs.

Tieslietu ministra biroja vadītāja Līga Ādamsone paskaidroja, ka

Rasnačs 15.marta pēcpusdienā izlido uz Parīzi,

kur viņam plānota tikšanās par Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas jautājumiem. Ministrs Latvijā atgriežas tikai 17.martā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomnieks Oskars Vizbulis norādīja, ka

Gerhards, kā katru gadu, skolēnu brīvlaikā dodas ikgadējā atvaļinājumā. Tādējādi 16.martā ministrs atpūtīsies.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka Rīgas dome (RD) atļāvusi rīkot trīs pieteiktos leģionāru piemiņas pasākumus. RD nolēmusi, ka divi no tiem tiks pārcelti uz citu vietu, bet pie Brīvības pieminekļa tiks ierīkots žogs. Paredzēts, ka Biedrība «Daugavas Vanagi Latvijā Limbažu nodaļa» 16.martā no plkst.11 līdz plkst.13 dosies gājienā maršrutā Jāņa baznīca - Brīvības piemineklis. No plkst.7 līdz plkst.13 Brīvības pieminekļa laukuma malā notiks biedrības «Nacionālo karavīru atbalstam» pasākums, savukārt Bastejkalnā no plkst.9 līdz plkst.15 pasākumu rīkos biedrība «Latvijas Antinacistiskā komiteja».

Tāpat vēstīts, ka Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) vadītās valdības pozīcija saglabājusies tāda pati, kā iepriekšējos gados - 16.marts nav oficiāla piemiņas diena, jo oficiāli Latvijā kritušos karavīrus piemin 11.novembrī.

Jau ziņots, ka iepriekšējās premjeres Laimdotas Straujumas («Vienotība») valdības laikā pastāvēja vienošanās, ka ministri 16.martam veltītajos pasākumos nepiedalīsies. Vienīgais, kurš to neievēroja, bija vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Straujumas pirmās valdības laikā Einārs Cilinskis (NA). Viņš tūlīt pēc piedalīšanās 16.martā rīkotajā ziedu nolikšanā pie Brīvības pieminekļa darbu valdībā zaudēja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu