KrājDienās nogulda vairāk nekā 20 miljonus latu (4)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Krājbankas rīkoto KrājDienu rezultāti liecina, ka arī šajos ekonomiski sarežģītajos apstākļos cilvēki izmanto izdevīgu iespēju līdzekļus uzkrāt. Lielākoties uzkrājumi tiek veidoti eiro valūtā, informēja bankas pārstāve Kristīne Ozolniece.

KrājDienu noguldījuma popularitāte parāda veselīgu tendenci – censties atlikt iespējami lielāku naudas summu, uzlūkojot to par finansiālās stabilitātes garantu.

Arī šogad Latvijas Krājbanka rīkoja Krājdienas – īpašu noguldījumu kampaņu, kuras laikā ir iespēja ieguldīt vienā no Krājbankas piedāvātajiem termiņnoguldījumiem ar īpaši izdevīgām likmēm. Klienti piedāvājumu uztvēra ar ļoti lielu interesi, desmit dienu laikā noguldot vairāk nekā 20 miljonus latu.

Spriežot pēc tirgū valdošajām likmēm, iedzīvotāju interesi noteica ne tikai augstā procentu likme, bet arī vairāki citi faktori. „Ievērojama loma bija termiņa izvēlei. Šoreiz Krājdienās trīs mēnešu noguldījuma termiņa vietā piedāvājām sešu mēnešu noguldījuma termiņu. Arī šodienas ekonomiskā situācija Latvijā ir mainījusi cilvēku filozofiju un aizvien vairāk klientu velta uzmanību naudas līdzekļu uzkrāšanai,” Krājdienu noslēgumā rezumē bankas Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītāja Ināra Basse.

Krājdienu noguldījumiem uz sešiem mēnešiem gada procentu likme latiem bija noteikta 12,19%, savukārt eiro – 8,19%.

Pēc Latvijas Komercbanku Asociācijas datiem uz 2009. gada aprīļa beigām AS „Latvijas Krājbanka” banku sektorā ieņēma trešo vietu pēc privātpersonu noguldījumu apjomiem un bija viena no Latvijas TOP 10 bankām pēc aktīvu apjomiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu