KNAB vadītāja amatam virza darbinieku Streļčenoku

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata konkursa uzvarējis KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieks Jaroslavs Streļčenoks, pirmdien paziņoja konkursa komisijas vadītāja, Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane.

Pievienoti viedokļi par Streļčenoku.

Dreimane preses konferencē uzsvēra, ka Štreļčenokam ir nepieciešamā profesionalitāte un līderības potenciāls. Tāpat komisijas rīcībā nav ziņu par potenciālā jaunā KNAB vadītāja ietekmēšanas riskiem. Dreimane arī sacīja, ka Streļčenoks vada KNAB ētikas komisiju un tas liecina, ka viņam ir autoritāte biroja darbinieku vidū.

Par viņa apstiprināšanu vēl jālemj valdībai un Saeimai.

Konkursa otrajā kārtā bija iekļuvis arī bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis, KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja Ilze Jurča un KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore. Piektais otrajā kārtā iekļuvušais pretendents, bijušais Muitas vadītājs Kalvis Vītoliņš savu dalību konkursā vēlāk atsauca.

Kopumā konkursā bija pieteikušies 13 kandidāti.

Kažociņš: KNAB vadītāja amata pretendents ir ar mugurkaulu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatam virzītais KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieks Jaroslavs Streļčenoks ir ar mugurkaulu un viņam nav nekādu problēmu ar reputāciju, šodien žurnālistiem uzsvēra Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš.

Pēc viņa teiktā, nevainojama reputācija bija viens no svarīgākajiem aspektiem, pēc kuriem tika vērtēti pretendenti, jo KNAB ir iestāde ar lielu varu un iedzīvotājiem nedrīkst rasties šaubas, lai šai iestādei uzticētos.

Kažociņam radies iespaids, ka Streļčenokam ir stratēģiskais skatījums, kas KNAB turpmāk ir jādara un kā turpmāk jāvirza iestādes darbs.

Sabiedrības par atklātību "Delna" direktors Kristaps Petermanis pauda pārliecību, ka Streļčenoks ir piemērots KNAB vadītāja amatam. Vienlaikus viņš norādīja, ka Saeimā joprojām pastāv aizklātie balsojumi, tāpēc balsojums par KNAB vadītāju būs vēl viens tests varas tiesiskumam.

Streļčenoka parādi pērn bijuši 118 135 eiro

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatā nominētais līdzšinējais biroja darbinieks Jaroslavs Streļčenoks deklarējis 118 135 eiro (83 025 latu) parādsaistības.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Publiskojamo datu bāzē pieejamā valsts amatpersonas deklarācija par 2010.gadu liecina, ka viņa īpašumā pērn bijuši trīs zemesgabali un māja Rēzeknes novadā, kā arī zeme Jaunsātu pagastā.

Viņam piederējusi 2000.gadā ražota vieglā automašīna "Opel Zafira", bet lietošanā - 2007.gadā ražota vieglā automašīna "KIA Picanto".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu