Uzstādīti ātruma displeji pie Ādažiem un Valmieras

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Uzlabojot satiksmes drošību valsts autoceļu tīklā, VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) šogad uzstādīs transportlīdzekļu momentānā ātruma attēlošanas displejus, pirmie displeji jau ir uzstādīti pie Ādažiem un Valmieras, informēja LVC.

Kā skaidro uzņēmumā, šīs iekārtas nav fotoradari, kuru uzdevums ir fiksēt pārkāpumu.

Ātruma displeji darbosies informatīvos nolūkos ar mērķi aicināt autovadītājus ievērot atļauto braukšanas ātrumu.

Ja atļautais braukšanas ātrums konkrētajā vietā netiks pārsniegts, tad pamīšus attēlotajam ātrumam tiks rādīta «smaidīga seja» zaļā krāsā. Savukārt, ja atļautais braukšanas ātrums tiks pārsniegts, tad pamīšus attēlotajam ātrumam tiks rādīta «dusmīga seja» sarkanā krāsā.

Displeji tiek uzstādīti vietās ar augstu ceļu satiksmes negadījumu īpatsvaru, kā arī vietās, kur maksimālā atļautā ātruma ievērošana ir ļoti būtiska

satiksmes drošības nodrošināšanai. Displeji atradīsies uz Tallinas šosejas Ādažos, pretī Gaujas ielai, virzienā uz Rīgu; uz Tallinas šosejas Ādažos, pretī Gaujas ielai, virzienā uz Ainažiem; uz Tallinas šosejas Salacgrīvā, virzienā no Rīgas; uz Valmieras šosejas Murjāņos, no Gaujas tilta puses, netālu no veikala «Vīganti»; uz Valmieras šosejas pie Valmieras VTU; uz Bauskas šosejas, krustojumā uz Katlakalnu; uz Liepājas šosejas, virzienā no Liepājas, netālu no DUS «Kings»; uz autoceļa Jēkabpils-Terehova, iebraucot no Jēkabpils puses pie apdzīvotas vietas «Kūkas»; apdzīvotā vietā Maltā; uz autoceļa Ulbroka-Ogre Ulbrokā, iebraucot no apdzīvotas vietas «Vālodzes» puses, kā arī autoceļu Dobele-Bauska un Pūri-Auce-Grīvaiši krustojuma zonā, pie Brigaderes pamatskolas.

Konkursā par displeju uzstādīšanu uzvarēja pilnsabiedrība «Fima Group». Darbu kopējās izmaksas ir nepilni 50 000 eiro. Uzstādītajiem displejiem ir piecu gadu garantija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu