Par pensiju samazinājumu nobalso arī klāt neesoši deputāti (255)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Likumprojekta "Par valsts pensiju un valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009. līdz 2012.gadam" balsojuma izdrukas liecina, ka tā pieņemšanā ir piedalījies arī šodien Saeimas sēdē klāt neesošais deputāts Kārlis Leiškalns (TP).

Balsojumā par frakcijas "Saskaņas centrs" priekšsēdētāja Jāņa Urbanoviča sesto priekšlikumu, kas rosināja izslēgt no likumprojekta normu par strādājošo pensionāru pensijas samazināšanu par 70%, deputāts Leiškalns nobalsoja "par".

Savukārt balsojumā par likumprojektu kopumā ir fiksēts, ka deputāts Leiškalns nebalso, tāpat kā Saeimas zālē esošie "tēvzemieši" Juris Dobelis un Dzintars Rasnačs, "Saskaņas centra" pārstāvji Sergejs Dolgopolovs un Nikolajs Kabanovs, Tautas partijas (TP) frakcijas deputāts Vents Armands Krauklis, LPP/LC pārstāve Karina Pētersone, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvji Viktors Ščerbatihs un Gunārs Upenieks, "Pilsoniskās savienības" pārstāve Janīna Kursīte-Pakule un pie frakcijām nepiederošais deputāts Visvaldis Lācis.

Arī Ščerbatiha, kurš bija reģistrējies abiem balsojumiem, bet tika reģistrēts kā nebalsojošs deputāts, Saeimas sēdē klāt nebija.

TP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis aģentūrai LETA apgalvoja, ka deputāts Leiškalns esot slims, šodien devies pie ārsta, bet solījies vēlāk ierasties uz Saeimas sēdi. "Laikam blakussēdētāja Anta Rugāte (TP) būs nejauši nobalsojusi arī par Leiškalnu," pieļāva Kučinskis.

Arī ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis aģentūrai LETA apliecināja, ka deputāts Ščerbatihs šodien nepiedalās Saeimas plenārsēdē, par ko esot informēts arī Saeimas prezidijs. "Upenieks to laikam nezināja un visādam gadījumam būs piereģistrējis Ščerbatihu balsojumam," izteicās politiķis.

Saeimas Mandātu, iesniegumu un ētikas komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs (SC) apgalvoja, ka viņa vadītā komisija ir sagatavojusi grozījumus Saeimas kārtības rullī, kas atzīst balsojumu klāt neesoša deputāta vietā par ētikas pārkāpumu, par kuru parlamentārietim pienākas sods, bet šis likumprojekts "guļ Juridiskajā komisijā".

Komentāri (255)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu