Serbijā šogad notiks parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Serbijā šogad notiks parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas, otrdien paziņojis Serbijas premjerministrs Aleksandrs Vučičs, kurš tajās centīsies nostiprināt atbalstu savai uz Eiropas Savienību (ES) orientētajai politikai.

Vučičs pavēstīja, ka vēlēšanas, visticamāk, notiks 24.aprīlī.

«Tas būs referendums par to, vai Serbija vēlas 2020.gadā būt moderna Eiropas valsts, vai tā vēlas nākotni vai pagātni,» viņš piebilda.

2014.gada pavasarī notikušajās parlamenta vēlēšanās Vučiča Serbijas Progresīvā partija (SNS) izcīnīja pārliecinošu uzvaru, iegūstot 158 no 250 deputātu vietām. Vučiča valdībā līdz ar viņa partiju darbojas arī sociālisti un vairākas mazākas partijas, un opozīcija parlamentā ir vāja un sašķelta, taču premjeram acīmredzot ir svarīgi nostiprināt savu ietekmi.

Vučičs acīmredzot cer, ka pirmstermiņa vēlēšanās SNS izcīnīs divu trešdaļu vairākumu, ko tai neizdevās panākt 2014.gadā.

Premjers iepriekš arī izteicās, ka viņam vajadzīgs pilns četru gadu termiņš, lai īstenotu reformas, kas nepieciešamas Serbijas virzībai uz iestāšanos ES.

Kārtējām vēlēšanām Serbijā būtu jānotiek tikai 2018.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu