Sāks kriminālvajāšanu pret Stradiņa slimnīcas amatpersonu (15)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālprocesa materiālus, rosinot saukt pie kriminālatbildības Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas amatpersonu par pretlikumīgām darbībām, kas saistītas ar tīšu un ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu mantkārīgā nolūkā un krāpšanu, informēja KNAB pārstāve Laura Dūša.

Atbilstoši Dūšas paustajam, kriminālprocesa materiāli liecina, ka 2012.gada novembrī atbildīgā amatpersona, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, veikusi tīšas darbības, ar kurām radījusi būtisku kaitējumu slimnīcai.

Attiecīgā amatpersona slēgusi līgumu ar kādu fizisku personu par it kā dokumentu reģistrēšanu un iesniegšanu Latvijas Republikas Patentu valdē. Par šo pakalpojumu slimnīca apņēmās fiziskai personai veikt samaksu 1821,28 eiro apmērā.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka fiziskā persona šos darbus nav veikusi. Dokumentu reģistrēšanu un iesniegšanu Patentu valdē veikusi Slimnīcas amatpersonas radiniece. Daļa no minētajiem budžeta līdzekļiem - 1505,40 eiro - nodota slimnīcas amatpersonai, bet daļu saņēma fiziskā persona kā samaksu par izpildītajiem darbiem.

Slimnīcas atbildīgā amatpersona, zinot, ka līgums par pakalpojumu sniegšanu neatbilst faktiskajiem apstākļiem un maldinot slimnīcas darbiniekus, panāca attiecīgo maksājumu dokumentu sagatavošanu un naudas pārskaitīšanu.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu