Ķīnas policija apšāvusi tibetiešu demonstrāciju (10)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ķīnas policija pirms nepilnām divām nedēļām atklājusi uguni uz tibetiešu pūli, kurš protestējis pret kādu raktuvju paplašināšanu. Vismaz četri demonstranti nogalināti, bet 30 guvuši ievainojumus, sestdien ziņo mediji.

Incidents noticis 17.augustā Sičuaņas provincē, kur bieži izceļas sadursmes starp tibetiešu kopienu un varasiestādēm, vēsta ASV bāzētā radiostacija "Brīvā Āzija".

Atsaucoties uz trimdā dzīvojošajiem tibetiešiem, kuriem ir avoti notikuma vietā, radiostacija ziņo, ka demonstrācijas pie Peljulas rajona administrācijas ēkas sākušās jau 13.augustā.

Tibetiešu sašutumu izsaukusi zelta ieguves paplašināšana reģionā, kuras rezultātā tur ieradies liels skaits strādnieku un smagā tehnika, kas izposta vietējo aramzemi un ganības.

Varasiestādes atteicās uzklausīt demonstrantus, un daļu protestētāju aizturēja. Tas noveda pie tālākas protestu eskalācijas, kura noslēdzās 17.augustā ar demonstrantu apšaušanu.

Tiek ziņots, ka todien ievainojumus guvuši arī divi policisti.

Radiostacija citē arī rajona administrācijas amatpersonas, kuras apgalvo, ka uzsāktas sarunas situācijas risināšanai.

Tikmēr vietējā policija, ar kuru telefoniski saistījās aģentūra AFP, noliedza, ka tai būtu kaut kas zināms par šādu incidentu. Savukārt rajona administrācija uz telefona zvaniem neatbildēja.

Peljulas rajons atrodas Kardzes tibetiešu autonomajā prefektūrā, kas bija viena no teritorijām, kur 2008.gada martā izcēlās tibetiešu nemieri, kurus Ķīnas varasiestādes nežēlīgi apspieda.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu