Itāļu pagāns (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nelielais itāļu auto ražotājs ar dīvaino nosaukumu "Pagani" paziņojis par sacīkšu trasēm domātas sava superautomobiļa "Zonda" versijas izlaidi.

Modelim "Zonda R" būs tikai viens mērķis – bez jebkādiem ierobežojumiem, izņemot augstākās iespējamās drošības prasības, kalpot turīgiem autosportistiem amatieriem par izklaides rīku brīvdienās. Tas nozīmē, ka idejiski "Pagani Zonda R" ir tāds pats auto kā "Ferrari FXX".

No ielas modeļa "Zonda R" atšķiras faktiski visos parametros. Speciālajam modelim riteņu bāze ir par 47,5 mm garāka, šķērsbāze palielināta par 50 mm, bet kopējais garums - par 389 mm lielāks. No standarta modeļa pārņemti tikai 10% detaļu; pārējie 90 procenti automobiļa konstruēti un izgatavoti no nulles. Īpaša uzmanība veltīta aerodinamikas optimizēšanai un nepieciešamā piespiedējspēka radīšanai.

Arī šai jaunākajai "Zonda" versijai uzstādīts AMG 7,3 litru V12 atmosfēriskais dzinējs, taču atšķirībā no "Zonda F", tas neattīsta vis 650, bet gan 750 zirgspēkus pie 8000 apgr./min. Griezes moments, kura maksimālā vērtība ir 710 Nm, aizmugurējiem velkošajiem riteņiem tiek novadīts caur sešu pakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu.

"Zonda R" salons ir maksimāli vienkāršs – šeit ir divi pēc pasūtījuma izgatavoti sēdekļi, kas pat visstraujākajā līkumā noturēs pasažierus vietā, stūre pilotam un instrumentu panelis ar būtiskāko informāciju.

"Pagani" pagaidām neatklāj plānoto Ženēvas auto šovā prezentētā modeļa izlaides apjomu, bet patiesībā tas pat nav būtiski, jo "Zonda R" provizoriskā cena ir 1,5 miljoni ASV dolāru vai pat vairāk.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu