Milzīgais pūku mākonis Rīgas centrā. Joprojām neskaidrības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Joprojām nav skaidrs, kurš ir atbildīgs par vakar pēcpusdienā Rīgas centrā radušos milzīgo pūku mākoni. Rīgas pašvaldības policijas (RPP) preses pārstāve Inese Tīmane portālam TVNET sacīja, ka notikušā apstākļi joprojām tiek skaidroti.

Papildināts policijā teiktais

Pagaidām policijai neesot konkrētu versiju par notikuma vaininiekiem: "Versijas ir darba procesā."

Pārkāpums - ielu piegružošana - ir piefiksēts, un tagad policija skaidro notikuma apstākļus.

Par ielu piegružošanu paredzēts arī konkrēts sods.

Tīmane pastāstīja, ka pašvaldības policija visus lietas materiālus nosūtījusi Valsts policijai.

Sāk kriminālprocesu

Saistībā ar pūkām policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 20.nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību.

Arī RRP vainīgos vēl nav atradusi.

Portāls "Kasjauns.lv" savukārt ziņo, ka, palaižot pūkas gaisā un fiksējot cilvēku emocijas, ārzemēs kino jomā izglītību guvuši jaunieši vakar esot filmējuši materiālu jaunai dokumentālai filmai, ko paredzēts izrādīt starptautiskā festivālā.

Pūkas bijušas no vairākiem tūkstošiem vilkuvāļu, kas uz Jaunā Rīgas teātra jumta maisā nogādātas no blakus ēkas.

Portāls TVNET jau vēstīja, ka vakar pēcpusdienā Rīgā, Lāčplēša ielā, starp K.Barona un Tērbatas ielu, iedzīvotājus pārsteidzis milzīgs pūku mākonis - pūkas biezā slānī bija uz ietves.

Pa pūkām, kas vizuāli atgādina pabiezu sniega kārtu, steidza izvārtīties pat daži bērni. Vēlāk gan cilvēki sūdzējās, ka pūkas esot ļoti grūti dabūt nost no apģērba.

Interesants video

Vakar internetā publiskots aculiecinieku uzņemts video, kurā redzams, kā no Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēkas jumta divi cilvēki no liela maisa uz ielas ber ārā pūkas, kuras pārklāj visu ietvi un ielas braucamo daļu. Cilvēku sejas nav saskatāmas.

JRT reklāmas daļas vadītāja Dagnija Grīnfelde gan uzsvēra, ka teātrim ar šo notikumu neesot nekāda sakara un teātris neesot zinājis, ka kaut kas tāds notiek.

Vai otrs meteorīts?

Vairāki portāla TVNET lasītāji izsaka versijas, ka milzīgais pūku mākonis ir kāda uzņēmuma mārketinga akcija.

Viņi atgādina mobilo sakaru operatora "Tele2" meteorīta kampaņu, kas sabiedrībā pievērsa lielu uzmanību kompānijas pakalpojumiem un izraisīja diskusijas par pasākuma ētiskajiem un likumiskajiem aspektiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu