Pircējs par 36 «Latvijas Krājbankai» piederējušajām gleznām samaksājis 6885 eiro (21)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pircējs ir norēķinājies par izsolē iegādātajām likvidējamajai AS «Latvijas Krājbanka» piederējušām 36 gleznām, samaksājot par tām 6885 eiro, informēja bankas administratora SIA «KPMG Baltics» pārstāvis Oskars Fīrmanis.

«Nauda par gleznām ir ieskaitīta administratora kontā. Pircējs nav akceptējis tā vārda publiskošanu,» sacīja Fīrmanis

Vakar, 13.oktobrī, pēc kārtas ceturtajā izsolē tika izsolītas 36 gleznas, kuru autori ir 18 dažādi mākslinieki.

Gleznu novērtējums un izsoles sākumcena bija 10 385 eiro.

Izsole notika ar lejupejošu soli.

Gleznas nosolīja juridiska persona no Latvijas, kurai samaksa bija jāveic 13.oktobra laikā, lai darījumus būtu oficiāli noticis.

Jau ziņots, ka 20.augustā veiksmīgi noslēdzās likvidējamajai AS «Latvijas Krājbanka» piederošu 36 gleznu izsole. Izsolē piedalījās astoņi dalībnieki, un gleznas par sākumcenu iegādājās fiziska persona no Latvijas. Izsoles uzvarētājam maksājums bija jāveic septiņu dienu laikā, lai darījumus būtu oficiāli noticis, taču tas nenotika. Izsoles sākumcena bija 10 385 eiro.

Pirmajā izsolē šīs gleznas neizdevās pārdot. Arī otrā izsole tika atzīta par nenotikušu, jo gleznu nosolītājs noteiktā laikā neveica samaksu par gleznām.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa 2012.gada maijā nolēma sākt «Latvijas Krājbankas» bankrotu. Bankrotu lūdza sākt tās administrators - revīzijas kompānija «KPMG Baltics» -, kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav realizējams.

«Latvijas Krājbankas» administrators 2013.gadā atguva līdzekļus gandrīz 67 miljonu eiro apmērā.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu