Stross-Kāns piedalījies apmaksātos pasākumos ar prostitūtām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas policijas izmeklēšanā par sutenerismu kādā Francijas luksusa viesnīcā noskaidrots, ka bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektors Dominiks Stross-Kāns apmeklēja uzņēmēju apmaksātus pasākumus ar prostitūtu piedalīšanos, piektdien vēstīja vietējie mediji.

Policija arī izmeklē uzņēmēju un Lilles policijas priekšnieka viesošanos Vašingtonā, kad tur atradās Stross-Kāns, vēstīja laikraksti "Liberation" un "Figaro".

Pēdējais šāds brauciens notika 13.maijā, dienu pirms tam, kad Ņujorkas policija Strosu-Kānu aizturēja aizdomās par seksuālu uzbrukumu viesnīcas istabenei.

ASV tiesa 23.augustā atcēla Strosam-Kānam izvirzītās apsūdzības Ņujorkas viesnīcas istabenes izvarošanas mēģinājumā, jo prokurori apšaubīja istabenes sniegtās liecības, kurās viņa vairākkārt tika pieķerta nonākam pretrunās. Viņš 4.septembrī atgriezās Francijā, kur iepriekš tika uzskatīts par vienu no reālākajiem kandidātiem nākamgad gaidāmajās prezidenta vēlēšanās.

Francijas policija izmeklēšanu uzsāka pēc tam, kad tika aizturēts Francijas ziemeļu pilsētas Lilles viesnīcas "Carlton" sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs un viņam izvirzīja apsūdzības par prostitūtu noalgošanu klientu vajadzībām, izmantojot Beļģijā bāzētu suteneru tīklu.

Savukārt Lilles policijas priekšnieks Žans Kristofs Lagards ceturtdien tika aizturēts un viņu nopratināja aizdomās par to, ka viņš apmeklēja saviesīgus vakarus kādā luksusa viesnīcā Parīzē, kur bija arī Stross-Kāns un prostitūtas.

"Figaro" rīcībā esošā informācija liecina, ka būvniecības kompānijas "Eiffage" filiāles vadītājs Dāvids Rokē sedza daļu pasākuma Parīzes viesnīcā izdevumu un savai kompānijai izrakstījis rēķinus ar Strosa-Kāna iniciāļiem "DSK".

Tāpat policija nopratinājusi arī kādu Lilles uzņēmēju, kas tiek dēvēts par Fabrisu P. Arī viņš tiek turēts aizdomās par izdevumu daļas segšanu.

"Figaro" vēsta, ka Rokē liecībā teicis, ka "Fabriss P. man stāstīja, ka vakariņosim ar Strosa-Kāna kungu un viņš vēlētos, lai paņemu līdzi dažas draudzenes, ar to domājot prostitūtas".

Pirmā tikšanās notika restorānā-klubā "L'Aventure" 2009.gada martā, kur vīriešiem bija seksuālas attiecības ar sievietēm, kas turpinājās viesnīcā "Morano", stāstījis Rokē.

Vēl divas līdzīgas tikšanās notika 2010.gadā. Par vienu no vakariem Rokē teica, ka viņš, Lagards, Fabriss P. un Stross-Kāns devās uz viesnīcu "Morano".

"Ēdām numurā un tad samaksājām par seksuālām attiecībām. Mums katram bija sava meitene, es biju ar Džeidu, Strosam-Kānam arī bija sava meitene un bija vēl citi cilvēki," stāstīja uzņēmējs.

Rokē, kam 14.oktobrī izvirzīja apsūdzības par sutenerismu, atzina, ka Stross-Kāns nav ne par ko maksājis. "Eiffage" piektdien atzina, ka uz izmeklēšanas laiku Rokē atstādināts no amata un atkarībā no izmeklēšanas rezultātiem viņam draud atlaišana.

Rokē arī pastāstījis, ka viņi ar Lilles policijas šefu uz Vašingtonu 11.maijā devās pēc Strosa-Kāna uzaicinājuma.

Viņš teica, ka par lidojumu ar "bosa" piekrišanu esot maksājis viņš. "Man tas izmaksāja 3000 līdz 4000 eiro (2100-2810 lati)," viņš teica policijai. Laikrakstā "Liberation" nav teikts, kas domāts ar vārdu "boss".

Stross-Kāns paziņoja, ka vēlas pēc iespējas ātrāk sniegt liecības izmeklētājiem, lai izbeigtu visus "netiešos mājienus".

Policija turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu, ko uzņēmēji un policijas priekšnieks ieguva apmaiņā par savu dāsnumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu