Straujuma ievēlēta par Saeimas Ilgtspējības komisijas priekšsēdētāju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: THIERRY CHARLIER / AFP

Bijusī Ministru prezidente 12.Saeimas deputāte Laimdota Straujuma («Vienotība») trešdien ievēlēta par Saeimas Ilgtspējīgas komisijas priekšsēdētāju. Iepriekš Saeimas komisiju vadītāja pašreizējais premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Straujuma Saeimas deputāta mandātu atjaunoja pagājušajā ceturtdienā. Viņa iepriekš paudusi, ka uzņemsies Saeimas Ilgtspējīgas komisijas vadīšanu, jo ir strādājusi tostarp pie Nacionālās attīstības plāna.

Ilgtspējīgas attīstības komisijā darbu turpinās komisijas priekšsēdētāja biedrs Jānis Dombrava (NA) un komisijas sekretārs Ints Dālderis («Vienotība»), kā arī deputāti Andris Buiķis (NA), Boriss Cilevičs («Saskaņa»), Einārs Cilinskis (NA), Ainārs Mežulis (ZZS), Sergejs Potapkins («Saskaņa»), Edgars Putra (ZZS), Artis Rasmanis (ZZS), Jānis Ruks (ZZS), Silvija Šimfa («No sirds Latvijai»), Juris Šulcs («Vienotība»), Jānis Trupovnieks (ZZS), Jānis Tutins («Saskaņa»), Ilze Viņķele («VIenotība»), Dzintars Zaķis («Vienotība») un Ivars Zariņš («Saskaņa»), aģentūru BNS informēja Saeimas Preses dienestā.

Komisija izveidota saskaņā ar 2014.gada oktobrī veiktajiem grozījumiem Saeimas Kārtības rullī. Komisija pārrauga Nacionālā attīstības plāna un Latvijas Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam ieviešanu, kā arī uzrauga šo plānošanas dokumentu pārskatīšanu. Komisijas kompetencē ir arī sniegt savus atzinumus un priekšlikumus, līdzdarboties citu stratēģisku un starpnozaru plānošanas dokumentu izstrādē, kā arī konceptuālu jautājumu risināšanā.

Jau ziņots, ka Straujuma pērn decembrī paziņoja par demisiju. 11.februārī Saeima apstiprināja jauno valdību Kučinska vadībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu