Pirāti nolaupa Vjetnamas kuģi, izsūknē kravu un nedēļu vēlāk atbrīvo (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vjetnamas tankkuģi, ar kuru nedēļu bija pazuduši sakari, ir atbrīvojuši pirāti, kas tam uzbruka un izsūknēja daļu kravas, ceturtdien paziņoja kuģa apkalpes loceklis.

Kuģa «Sunrise 689» kapteiņa palīgs Fams Vans Hoangs sacīja, ka vairāk nekā desmit vīru grupa - domājams, ka viņi bija indonēzieši -, bruņojusies ar šaujamieročiem un nažiem, no diviem kuģiem uzkāpa uz tankkuģa neilgi pēc tam, kad tas 2.oktobrī atstāja Singapūras ostu, lai dotos uz Vjetnamu.

Viņš stāstīja, ka pirāti ir iznīcinājuši sakaru un navigācijas sistēmas un ieslēguši visus 18 apkalpes locekļus vienā telpā, bet pēc tam izsūknējuši daļu no naftas gāzes, kas atradās tankkuģa kravā.

Hoangs telefoniski no atbrīvotā kuģa paziņoja, ka pirāti draudējuši apkalpei ar nažiem, bet viens apkalpes loceklis salauzis kāju, mēģinot aizbēgt.

Viņš informēja, ka kuģis atbrīvots ceturtdienas rītā un pašlaik atrodas apmēram 150 kilometru attālumā no Vjetnamas dienvidu piekrastes.

Lai noskaidrotu atrašanās vietu, «Sunrise 689» apkalpei bija jāaptur kāds zvejas kuģis, bet Vjetnamas krasta apsardze ir nosūtījusi kuģi, kas pavadīs tankkuģi uz ostu.

Starptautiskais jūrniecības birojs un kuģa īpašniece «Hai Phong Sea Products Shipbuilding» trešdien paziņoja par kuģa iespējamo nolaupīšanu. Kuģis veda 5225 tonnas naftas gāzes. Naftas gāze ir degvieleļļas veids, kas destilēts no degvielas.

Pēdējo reizi saziņa ar to notika 2.oktobrī 115 jūras jūdzes (213) kilometrus no Singapūras krastiem. Ierašanās Vjetnamas ostā tam bija paredzēta trešdienas rītā.

Šis ir 12. pirātisma gadījums Dienvidaustrumāzijā kopš aprīļa, kad tankkuģi tiek nolaupīti, bet vēlāk atbrīvoti pēc tam, kad pirāti nozaguši to kravu.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu