Zaķim aizdomas, ka pret viņu kampaņu rīko bijušie partijas biedri no Zilupes mēra partijas (68)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Vienotības» deputāts Dzintars Zaķis šovakar LTV raidījumā «Panorāma» bija gatavs «zvērēt pie jebkā», ka viņam neesot nekāda sakara ar izskanējušajām aizdomām par balsu pirkšanu Latgalē. Viņš pieļāva, ka pret viņu kampaņu organizē bijušie partijas biedri no Zilupes mēra partijas.

«Ar to man nav nekādas saistības. Es šobrīd pārciešu vienu no rupjākajām nomelnošanas kampaņām. Šobrīd ir kārtējais provokāciju vilnis,» teica Zaķis. Provokācijas esot tas, ko Viļānu novada domes deputāts, vietējās slimnīcas valdes loceklis un «Vienotības» nodaļas vadītājs Juris Vidiņš sadzirdējis no saviem kaut kādiem tuvākajiem cilvēkiem kaut kur riņķī apkārt.

«Es ar pilnu atbildību varu zvērēt pie jebkā, ka es neesmu pats iesaistījies nekādā no šādām darbībām. Tas viss ir izdomājumi. Lai Drošības policija noskaidro patiesību, un esmu pārliecināts, ka tā noskaidros un atklās, kurš, ko, kur, kā ir darījis. Mans uzvārds tur nefigurēs, arī manu draugu, paziņu vai tamlīdzīgu cilvēku uzvārdi tur nefigurēs,» uzsvēra Zaķis.

«Ja kāds brīnās, ka man ir labs atbalsts Viļānos, tad atcerēsimies, ka Viļāni ir tuvākā vieta Vidzemē, kur var nobalsot, un draugi, radi un paziņas, labu gribot, [to ir darījuši],» sacīja deputāts. Zilupē 11.Saeimas vēlēšanās par «Vienotību» nobalsojuši 19 cilvēki, šajās vēlēšanās - 216.

Zaķis uzsvēra, ka divu mēnešu laikā ļoti daudz braukājis pa reģioniem. «Ludza, Viļaka, Viļāni, Dagda, Rēzekne, Daugavpils - es tur biju neskaitāmas reizes, arī Zilupē biju neskaitāmas reizes. Ar Zilupes mēru man bija vairākas sarunas. Man bija daudzas sarunas ar cilvēkiem, kas ir pašvaldības cilvēki, arī daudzās citās vietās. Ne bez manas sarunas Zilupes vadība nolēma aiziet prom no «Saskaņas centra». Es tur tiešām lielu darbu ieguldīju, tāpēc arī domāju, ka bijušie partijas biedri no Zilupes mēra partijas ir tieši tie cilvēki, par kuriem man ir dibināts iemesls domāt, ka tieši viņi ir tie, kas organizē pret mani,» sacīja Zaķis.

Kā ziņots, pāris nedēļas pirms vēlēšanām no «Saskaņas centra» izstājās viens no partijas aktīvākajiem biedriem - Zilupes novada ilggadējais mērs Oļegs Agafonovs. Viņš bija arī «Saskaņas centra» valdes loceklis. Reizē ar Agafonovu «Saskaņu» pameta arī pārējie no šīs partijas ievēlētie pašvaldības deputāti. Agafonovs minēja, ka gribētu iestāties varas partijā «Vienotībā», taču «Vienotība» šādu iespēju noraidīja.

Pārsteidzoši labie «Vienotības» rezultāti, pēc Zaķa teiktā, pierāda, ka viņam bijusi laba kampaņa un ka milzīgs ieguldīts darbs nes rezultātus.

Zaķis negrasās atteikties no iegūtā 12. Saeimas deputāta mandāta: «Esmu pārliecināts, ka kontekstā ar mani nekādu problēmu nebūs, tāpēc es uzskatu, ka varu turpināt darbu tur, kur esmu ievēlēts.»

Viņam nešķiet, ka šāda rīcība būtu pretrunā ar «Vienotības» deklarētajiem augstajiem godprātības un caurskatāmības principiem. ««Vienotība» nekad nav bijis soģis un tiesnesis vai policija, vai izmeklētājs. «Vienotība» vienmēr ir bijusi gatava lemt tad, kad ir galdā kāds kvalitatīvs, autoritatīvs viedoklis. «Vienotība» nav soģis, pirms jelkāda veida baumas ir apstiprinājušās,» skaidroja Zaķis.

Kā ziņots, pēc izskanējušām aizdomām par balsu pirkšanu Zaķis šodien paziņoja par atkāpšanos no «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītāja amata. «Es redzu, ka pret mani tiek organizētas rupjas provokācijas, tas met ēnu uz «Vienotību», līdz ar to no frakcijas vadītāja pienākumu pildīšanas atkāpjos,» šodien pēc «Vienotības» frakcijas ārkārtas sēdes sacīja Zaķis.

Komentāri (68)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu