Sērijveida Alpine izstrādi plānots pabeigt šā gada laikā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Renault otrdien oficiāli apstiprināja, ka plāno izlaist jaunu Alpine zīmola ielas sporta auto, un vienlaikus prezentēja arī attiecīgo prototipu - Alpine Vision.

Alpine zīmola atdzīvināšana ir kārtējais Renault grupas mēģinājums pasaulei pierādīt, ka kompānijai ir cilvēkresursi, talanti un tehnoloģijas, ko izmantot gan ielas automobiļu ražošanā un to klāsta paplašināšanā, gan autosportā, kur pēdējais lielais notikums - atgriešanās karaliskajā autosporta disciplīnā Formulā 1 ar savu komandu.

Nupat prezentētais jaunākais prototips Alpine Vision ir tiešs vēsturiskā Alpine A110 Berlinette ideoloģiskais mantojums. Tas apgādāts ar 4 cilindru turbomotoru, ko izstrādājuši Renault Sport speciālisti. Tā kā mašīnas svaru paredzēts noturēt tik zemu, cik vien iespējams,

sprintu līdz 100 kilometriem stundā Alpine automobiļa sērijveida versija spēs veikt 4,5 sekundēs.

Tāds vismaz ir šābrīža uzstādījums.

Renault norāda, ka Alpine zīmolu vadīs šaura aizrautīgu kompānijas ekspertu grupa, kuriem būs tikai viens uzdevums - pārspēt uz Alpine liktās cerības, lai prasīgais premium segmenta ielas sporta auto pircējs paliktu apmierināts.

Nākamo 12 mēnešu laikā Alpine dizaineru un inženieru komandai jāuzbūvē auto, un tas nedrīkstēs daudz atšķirties no nupat prezentētā konceptautomobiļa ne dizaina, ne svara, ne vadāmības un izveicības, ne arī detalizācijas ziņā. Vēlāk, kad jau būs tapis sērijveida ielas auto, Alpine nopietnāk pievērsīsies motoru sportam un turpinās attīstīt savu komandu, lai startētu izturības sacensībās, tostarp Lemānā, kur plānots piedalīties arī šogad.

Jauno Alpine sērijveida automobili pārdošanā paredzēts laist 2017.gadā. Vispirms tas būs pieejams tikai Eiropā, taču laika gaitā tiks pielāgots arī citu noieta tirgu specifikai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu