Pāvests Meksikā aicina cīnīties pret narkotiku tirgoņiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pāvests Francisks svētdien dievkalpojumā Ekatepekā, Meksikas dienvidos, aicinājis meksikāņus cīnīties pret narkotiku tirgoņiem un veidot «iespēju zemi», kur «nebūs nepieciešams emigrēt, lai sapņotu».

Pāvesta vadīto brīvdabas dievkalpojumu apmeklēja aptuveni 300 000 cilvēku, un vēl vairāk cilvēku izgāja pilsētas ielās, lai sveiktu Francisku ar ierašanos pilsētā.

Francisks aicināja ticīgos pretoties trim kārdinājumiem - lepnumam, iedomībai un alkām pēc bagātības.

Pāvests jau pirms ierašanās Meksikā paziņoja, ka runās par lietām, kas vissmagāk ietekmē šo valsti, - korupciju, noziedzību un emigrāciju.

Ekatepeka, kurā ir aptuveni 1,6 miljoni iedzīvotāju, pēdējā laikā izcēlusies ar vardarbību pret sievietēm, pamudinot varasiestādes pērn izsludināt trauksmi šajā sakarā.

Pilsētā bijuši daudzi sieviešu pazušanas gadījumi, viņu līķiem pēc tam uzpeldot Ekatepekas kanālos.

Sestdien, apmeklējot Mehiko, pāvests aicināja valsts politiskos līderus nodrošināt meksikāņus ar «patiesu tiesu» un drošību.

Daudzi meksikāņi, kas desmitgadēm ilgi cietuši no narkotiku kontrabandas izraisītas vardarbības, tieši šādus vārdus arī bija gaidījuši no pāvesta.

Francisks Meksikā uzturēsies piecas dienas. Pirmdien pāvestam plānots apmeklēt Meksikas nabadzīgāko un vismazāk katolisko štatu Čjapasu, bet otrdien pāvests dosies uz Mičoakanu.

Savu vizīti Meksikā Francisks noslēgs ar misi Huaresā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu