Foto: ieskats «Fashion Mood» 2. dienas skatēs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

«Riga Fashion Mood» otrajā dienā skatītājiem tērpus izrādīs sevi pieteikušie, pierādījušie un nobriedušie Latvijas dizaineri un zīmoli. Ar īpašu intrigu tiek gaidīti rezultāti 10 nominācijās, kur «Riga Fashion Mood» balvas tiks pasniegtas aizvadīto desmit modes šovu dizaineriem, zīmoliem un modelēm.

Otrās dienas pirmais iznāciens paredzēts Natālijai Jansonei ar 2015. gada pavasara/vasaras kolekciju «GARDEN», kurā visi modeļi ir kā viena koka lapas. Emocionāli dažādas, bet vienotas noskaņas - mīlestības un siltas saules piepildītas. Tāpat kā dabā, arī kolekcijā materiāli ir dabīgi: zīds, viskoze, lins, kokvilna. Kolekcija radīta ar mīlestību pret visiem figūras tipiem, jo tiem, tāpat kā dārzam, nav vecuma.

Nule no Francijas atbraukusī Baiba Ladiga pārsteigs ar kolekciju «The House and the City» («Māja un pilsēta»), kas ir kolekcijas «The House» («Māja») idejas turpinājums. Apģērbu konstrukcijās un siluetos dizainere meklē jaunus risinājumus, izmantojot apli un kvadrātu kā pamatelementu, īpašu uzmanību pievēršot laukumu sadaļai ar krāsas un tekstūras palīdzību.

«HEBE» jauno pavasara un vasaras kolekciju sagaida ar nosaukumu «Double Trouble». Kolekciju caurstrāvo tērpi ar vieglām krāsām un rotaļīgu noskaņojumu. Galvenie varoņi kolekcijā ir vilki un zaķi, kaķi un peles, lāči un skudras. Ikdienā tie savā starpā sacenšas, kurš ātrāks, stiprāks vai drosmīgāks, bet «HEBE» apģērbā tie sadzīvo draudzīgi.

Ar rudenīgu noskaņojumu un pārdomām šovakar dalīsies zīmols «NINA», kura tērpu kolekcija radīta, domājot par pilsētnieces ikdienas gaitām. Siltas trikotāžas kleitas, ērti mēteļi, komplekti ar vijīgiem svārkiem un adītiem, izšūtiem džemperiem rudens krāsās - tumši zaļais, violeti sārtais, dūmakaini pelēkais. Vēliem sarkanvīna vakariem «NINA» piedāvā jutekliskas, garas zīda kleitas ar ziedu, spalvu un kristālu aplikācijām.

Indras Salcēvičas luksus zīmola «Red Salt» rudens un ziemas kolekciju caurstrāvo sievišķīgi trausla elegance, lakoniskas formas un meklējumi griezumu līnijās, piesātinātas krāsas un gaisīgi audumi. «Red Salt» zīmola kleitas ir kā oda sievietes ķermenim.

Savukārt «Leny Tomy Factory» jaunā 2015. gada pavasara/vasaras kolekcija atsauc atmiņā jaukās un neaizmirstamās bērnības dienas ar bezrūpīgi un laimīgi pavadītām vasaras brīvdienām pie jūras, veidojot smilšu pilis, lasot gliemežvākus un skrienot basām kājām pa zeltaino smilšu pludmali vai smaržīgām rudzupuķu ziedu pļavām. Jaunajā kolekcijā zīmols piedāvā kā ikdienas, tā vieglus un gaisīgus svētku tērpus.

Agneses Eidukas «Forgotten Dreams» galvenais kolekcijas akcents ir kleita, kas ir epizodiskas turpinājums Agneses kvēlajai mīlestībai - rokdarbiem.

Keitas kolekcija tapusi Ļeva Tolstoja lugas «Tumsas varā» ietekmē, kuras iestudējumam Jaunajā Rīgas teātrī viņa darināja tērpus. Keita saka, ka Tolstojs paņēma viņas spēkus, taču ieķēries sirsniņā, un tāpēc vēlējusies vēl papriecāties par Tulas skaistumu modernā modes versijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu