Belēvičs piekrīt tiesībsarga secinātajam un cer uz atbalstu problēmas risināšanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) piekrīt tiesībsarga Jura Jansona secinājumiem par nepilnībām veselības aprūpes sistēmā.

Veselības ministrijas (VM) pārstāvis Oskars Šneiders informēja, ka veselības ministrs jūtas gandarīts, ka tiesībsargs ir pievērsies tēmai par nepietiekamo finansējumu veselības aprūpei, kas nākotnē varētu ļaut šo jautājumu risināt.

Veselības ministrs arī ir pateicīgs Jansonam, ka šo tēmu viņš aktualizējis no pacientu viedokļa. Viņš uzskata, ka tiesībsarga viedoklis palīdzēs pamatot valdībai un Saeimai nepieciešamību veselības jomai piešķirt lielāku finansējumu.

Belēvičs arī piekrīt, ka likumā precīzāk jādefinē veselības aprūpes minimums, ko nodrošina valsts, pēc kā attiecīgi tiktu izstrādāts pakalpojuma grozs.

Jau ziņots, ka veselības aprūpes konstitucionālās garantijas vismaz pašreiz Latvijā ir mīts, nevis realitāte, pētījumā par Latvijas valsts garantētā medicīniskās palīdzības minimuma atbilstību cilvēktiesību standartam secinājis tiesībsargs.

Tāpat šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» Jansons veselības ministram pārmeta haotisku un nesistemātisku pieeju nozares problēmu risināšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu