Lūk, konceptuālais Opel GT

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Opel

Ženēvas automobiļu izstādē Opel demonstrēs konceptauto GT. Tā koncepcija un nosaukums ir tieša atsauce uz sešdesmito gadu beigās tapušo kupeju, kurai acīmredzot lemts atgriezties ierindā, proti, Riselsheimas kompānijas modeļu klāstā.

Futūristisko Opel GT prototipu jau no pirmā skata var atpazīt kā sešdesmito gadu modeļa ideoloģisko mantinieku - tas ir

kompakts auto ar garu motora pārsegu, uz aizmuguri atvirzītu pasažieru telpu un bez bagāžnieka vāka.

Paceļamo priekšējo lukturu gan konceptuālajam auto nav, jo, pēc vācu AutoBild teiktā, šāda konstrukcija vairs neatbilst mūsdienu drošības prasībām. Tāpēc arī dizaineriem nācies izdomāt ko modernu un drošu vienlaikus - un GT ieguvis dusmīgi samiegtas acis ar matricas veida LED gaismekļiem.

Interesants dizaina akcents ir sarkanie priekšējie riteņi. Varētu domāt, ka šādā veidā dizaineri vienkārši paspēlējušies ar krāsām, taču patiesībā tā ir stilistiska atsauce uz 1928. gadā radīto Opel motociklu Motoclub 500.

Opel Motoclub 500
Opel Motoclub 500 Foto: Opel

Vēl viena Opel GT koncepta raksturiezīme ir platās durvis - tās sniedzas dziļi priekšējos spārnos un ir atveramas, pieskaroties speciālai skārienjutīgai zonai uz jumta.

Bez tā, ka automobilim nav durvju rokturu, dizaineri izvēlējušies atteikties arī no logu tīrītājiem un spoguļiem.

Acīmredzot tāpēc, lai dizains būtu «tīrāks» un labāk uztverams. Tas gan nenozīmē, ka vadītājs ir apdalīts un redz tikai to, kas notiek priekšā, nebūt ne, jo, līdzīgi kā Detroitā prezentētajam BMW i8, arī GT prototipam ārējos spoguļus aizvieto videokameras, bet to attēls redzams monitoros salonā.

Līdzīgi kā oriģinālajam GT un amerikāņu muskuļauto ikonai Chevrolet Corvette, arī konceptuālajam 2016. gada Opel GT motors iebūvēts aiz priekšējās ass.

Zem pārsega vieta gan atradusies tikai 1 litra trīs cilindru turbo motoriņam ar 145 ZS un 205 Nm,

taču, tā kā Opel GT nesver pat tonnu, līdz 100 km/h tas paātrinās nepilnās astoņās sekundēs un maksimāli attīsta 215 km/h.

Kā norāda AutoBild, Opel šo klasiskās piedziņas kupeju pārdošanā varētu laist tuvāko divu gadu laikā un pie dīleriem tā orientējošā cena varētu būt ap 25 tūkstošiem eiro. Tātad, līdzīgi kā oriģinālais GT, arī tā mantinieks varētu kļūt par tautas sporta auto.

Opel GT
Opel GT Foto: Opel
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu