Rasnačs: Alimentu izmaksu jāsasaista ar izglītības iegūšanas kritēriju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts garantēto uzturlīdzekļu izmaksu bērniem pēc pilngadības sasniegšanas ir nepieciešams sasaistīt ar izglītības kritēriju, jo tas būtiski veicinātu vidējās izglītības iegūšanu, uzskata tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Tieslietu ministrija jau pērnvasar informēja par ieceri pakāpeniski palielināt vecuma slieksni, līdz kuram valsts uzturlīdzekļu nemaksātāju vietā izmaksā alimentus. Šobrīd valsts to dara tikai līdz 18 gadu vecumam, tomēr jaunieši vidusskolā mācās arī līdz 19 gadu vecumam, tolaik preses konferencē norādīja ministrs.

Rasnačs šodien tikās ar Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas (UGFA) vadītāju Edgaru Līcīti, lai izvērtētu uzturlīdzekļu piedziņas efektivitāti 2015.gadā un iespējas paplašināt uzturlīdzekļu saņēmēju loku, aģentūru LETA informēja ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Apspriežot iespējas paaugstināt vecuma slieksni uzturlīdzekļu saņemšanai, tieslietu ministrs uzsvēra, ka valsts garantēto uzturlīdzekļu izmaksas bērniem pēc pilngadības sasniegšanas ir nepieciešams sasaistīt ar izglītības kritēriju, jo tas būtiski veicinātu vidējās izglītības iegūšanu.

Tikšanās laikā UGFA vadītājs sniedza arī pārskatu par viņa vadītās iestādes darbības rādītājiem 2015.gadā - par valsts garantēto uzturlīdzekļu izmaksām un atgūtajiem finanšu līdzekļiem no uzturlīdzekļu nemaksātājiem.

UGFA sniegtā informācija liecina, ka 2015.gadā būtiski palielinājusies parādu piedziņas efektivitāte. Parādnieku datu publiskošanas pozitīvais rezultāts ir vērojams arī decembrī - no vecāku vietā izmaksātajiem uzturlīdzekļiem valsts budžetā atgūti finanšu līdzekļi 358 106 eiro apmērā, kas ir par 56% vairāk nekā 2014.gada decembrī, bet 12 mēnešos kopumā 3 513 413 eiro apmērā - par 36% vairāk nekā 2014.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu