Lāgerfeldu tur aizdomās par € 20 miljonu slēpšanu no Francijas nodokļu iestādēm

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Modes dizainers Karls Lāgerfelds tiek turēts aizdomās par vairāk nekā 20 miljonu eiro noslēpšanu no Francijas nodokļu iestādēm, šai nolūkā izmantojot sarežģītas transakcijas starp dažādām kompānijām, ziņo nedēļas izdevums «L'Express».

Francijas iestādes atteicās komentēt šo ziņu, atsaucoties uz nodokļu lietu privātumu. Sniegt komentārus ziņu aģentūrai AFP atteicās arī Lāgerfelda preses sekretārs.

Lāgerfelds ir modes nama «Chanel» mākslinieciskais direktors, bet viņam ir arī pašam savs zīmols.

Francijas nodokļu iestādēm ir aizdomas, ka Lāgerfelds sešu gadu laikā ir izvairījies no 20 miljonu eiro deklarēšanas šajā valstī, raksta «L'Express».

Izmeklēšana ir koncentrēta uz Parīzes grāmatveikalu «7L», kuru Lāgerfelds nodibināja 1999.gadā. Saskaņā ar «L’Express» ziņām šajā veikalā atrodas fotostudija, kas pieder kādai Lielbritānijā bāzētai firmai un gūst ienākumus no Lāgerfelda darbības fotografēšanā. Grāmatveikala darbība ir nerentabla, tāpēc tas nemaksā nodokļus.

Francijas nodokļu iestādēm ir aizdomas, ka ārzemju transakcijas ļāvušas «noslēpt nedeklarēto profesionālo darbību», ko Lāgerfelds veicis kā fotogrāfs, ziņo «L’Express».

Francijas iestādēm ir interese arī par divu nekustamo īpašumu investīciju kompāniju darbībām un nodokļa korekciju, ko Lāgerfelds saņēma deviņdesmitajos gados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu