Kanādas kompānija “Ethical Capital Partners” iegādājusies vienu no pasaulē lielākajām un skandalozākajām pornogrāfijas kompānijām “MindGeek”, kas zināma kā “Pornhub” māteskompānija. Tas noticis pēc tam, kad pret “MindGeek” tika izvirzītas apsūdzības par seksuāla rakstura video izplatīšanu, kuros redzami nepilngadīgie.

Luksemburgā reģistrētā kompānija “MindGeek” ilgstoši bijis pieaugušo filmu straumēšanas nozares flagmanis. 2018. gadā kompānijas ieņēmumi bija ap 460 miljoniem dolāru, bet ar peļņas gūšanu tik labi vis nevedās. Bijušais kompānijas vairākuma daļas īpašnieks bija Bernds Bergmairs – bijušais “Goldman Sachs” baņķieris, kurš zināms arī kā Bernards Bergemārs.

“MindGeek” jau vairākus gadus kritizēts par tā biznesa modeli, kā rezultātā kompānija zaudēja piekļuvi “Visa” un “Mastercard” maksājumu tīkliem. 2020. gadā uzņēmums nonāca uz izjukšanas robežas, jo “Pornhub” tika liegta piekļuve lielākajiem maksājumu tīkliem pasaulē, jo platformā tika atklāts nelikumīgs un aizliegts saturs. Uzņēmums visas apsūdzības noliedza.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X