Par NEPLP priekšsēdētāju ievēlēta Dulevska

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien par Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāju ievēlēta Aija Dulevska. Viņa saņēma četras balsis, vienīgi bijušais NEPLP vadītājs Ainārs Dimants balsoja pret.

Līdz ar to par Daci Ķezberi balsošana nemaz nenotika.

Dulevska medijiem sacīja, ka nedaudz mainījušās atbildības sfēras. Viņa pati uzņemas atbildību par komercradio nozari. Līdz ar to Dimanta atbildība ir komerctelevīzijas un sadarbības projekti ar Latvijas TV un Latvijas radio.

Ivara Zviedra atbildība būs kabeļtelevīzijas un reģionālās televīzijas.

Jautāta, kādas tagad būs darbības prioritātes priekšsēdētājas amatā, Dulevska teica, ka pavisam jaunas lietas nebūs, tāpēc jāstrādā pie likuma grozījumiem, lai šogad nodalītu regulatora padomi un sabiedriskā medija uzraudzības padomi.

Ķezbere joprojām atbildēs par Latvijas TV.

NEPLP priekšsēdētāja vietnieks tiks vēlēts 7.janvārī.

Jautāts, kāpēc ir balsojis pret, Dimants atbildēja, ka «darbs visu parāda, to var redzēt un novērtēt».

Arī Dimants medijiem atzina, ka svarīgākais NEPLP uzdevums šogad ir sabiedrisko mediju pārvaldīšanas un finansējuma modeļa izstrāde. «Bez politiskā atbalsta nebūs iespējams pieņemt lēmumu, tāpēc nebūs viegli nonākt pie šī modeļa. Tomēr būtu loģiski, ka nākamgad februārī jaunais NEPLP sastāvs sāks strādāt kā jauna padome regulatoram un jauna sabiedrisko mediju uzraudzības padome,» teica bijušais NEPLP vadītājs.

Padomes vadītāja amatam bija pieteikta arī NEPLP locekle Ķezbere.

Dulevska, kuru priekšsēdētājas amatam pieteikusi NEPLP locekle Ķezbere, iepriekš norādīja, ka būtu gatava uzņemties NEPLP priekšsēdētāja amata pienākumus, jo ir veikusi šī amata pienākumus pēdējo pusgadu. Arī Ķezbere atzina, ka pusgads, ko Dulevska ir strādājusi kā priekšsēdētāja amata pienākumu izpildītāja, ir pietiekams pamatojums tam, lai Dulevska varētu turpināt šo darbu atlikušo gadu, kas palicis NEPLP šajā sastāvā.

Savukārt NEPLP iepriekšējais priekšsēdētājs Dimants bija citās domās par NEPLP priekšsēdētāju. Proti, viņš uz šo amatu nepretendē, bet ir pieteicis Ķezberi. Dimants skaidroja, ka gadījumā, ja par priekšsēdētāju kļūs Ķezbere, tas paredzētu mazāk izmaiņu līdzšinējā atbildības sadalē. Dimants uzskata, ka padomei jāturpina darbs līdzšinējā atbildības jomu sadalījumā, lai iesāktajiem darbiem ir pēctecība.

Kā ziņots, Administratīvā rajona tiesa 23.decembrī apmierināja bijušā NEPLP priekšsēdētāja Dimanta prasību un atcēla Saeimas lēmumu par viņa atbrīvošanu no padomes locekļa amata.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu