ZZS valdes priekšsēdētājs: Premjera kandidāts primāri jāvirza «Vienotībai»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēc Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) lēmuma par demisiju nākamā premjera amata kandidāts primāri ir jāvirza «Vienotībai», taču arī Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) ir kandidāti, kurus virzīt šim amatam pie noteiktu apstākļu sakritības, aģentūrai LETA sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Politiķis skaidroja, ka saskaņā ar vēlētāju gribu «Vienotībai» ir vislielākais mandāts no labējām partijām, tāpēc šim politiskajam spēkam arī primāri jānosauc premjera amata kandidāts. Krauze uzsvēra, ka jaunās valdības veidošana ir jāsāk no «baltas lapas», kas nozīmē, ka jauno koalīciju var veidot visas Saeimā pārstāvētās partijas, izņemot partiju «Saskaņa». Viņš gan arī piebilda, ka pašreizējā koalīcija strādā labi un tai ir pietiekams vairākums darbam Saeimā. Politiķis uzsvēra, ka valdība jāizveido pēc iespējas īsākā laikā, lai risinātu vairākus aktuālos jautājumus.

Kā Straujumas demisijas iemeslu Krauze redz domstarpības partijas «Vienotība» iekšienē, jo ZZS bija gatava atbalstīt Straujumu tik ilgi, cik pati premjerministre būtu uzskatījusi par iespējamu vadīt valdību.

Latvijā partijām ir iespēja nosaukt savus kandidātus, taču Satversme nosaka, ka lēmumu par to, kuru personu nominēt Ministru prezidenta amatam, pieņem Valsts prezidents.

Kā ziņots, Straujuma šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni paziņoja par savu demisiju.

Jau vēstīts, ka pēdējā laikā politikas kuluāros aktīvi tika runāts par iespējamo valdības nomaiņu. Šīs runas aktualizējās pēc tam, kad Straujuma pieprasīja sava partijas biedra satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) demisiju.

Straujuma valdības vadītāja amatā stājās 2014.gada 22.janvārī, aizstājot toreizējo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), kurš atkāpās pēc Zolitūdes traģēdijas. Lai gan Straujuma sākotnēji paziņoja, ka nekandidēs uz premjerministra amatu rudenī gaidāmajās vēlēšanās, savas domas viņa mainīja un pērn rudenī atkārtoti tika nominēta un apstiprināta šim amatam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu