Francijā notiek reģionālās vēlēšanas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijā svētdien sākās reģionālās vēlēšanas, kas ir pirmās vēlēšanas pēc 13.novembra Parīzes teroraktiem un kurās labi panākumi tiek prognozēti galēji labējai partijai «Nacionālā fronte» (FN).

Ir gaidāms, ka šajās vēlēšanās FN pirmoreiz varētu iegūt kontroli pār vismaz vienu reģionu, jo Parīzes terorakti ir padarījuši populārākas šīs partijas pret imigrāciju vērstās un bieži vien islāmofobiskās idejas.

Uz vēlēšanu laiku ir pastiprināti drošības pasākumi, jo Francijā turpinās ārkārtas stāvoklis pēc Parīzes teroraktiem, kuros nogalināti 130 cilvēki un kas ir lielākie terorakti Francijas vēsturē upuru skaita ziņā.

Ir gaidāms, ka FN līdere Marina Lepēna uzvarēs ekonomiski depresīvajā Ziemeļu-Padekalē-Pikardijas reģionā, kas kādreiz bija kreiso politisko spēku bastions.

Viņas brāļameitai Marionai Marešalai-Lepēnai tiek prognozēti tikpat lieli panākumi Provansas-Alpu-Kotdazīras reģionā.

Sabiedriskās domas aptauju rezultāti rāda, ka vēlēšanu pirmajā kārtā FN var iegūt 27 līdz 30% balsu. Līdzīgi panākumi paredzami arī eksprezidenta Nikolā Sarkozī vadītajai labēji centriskajai partijai «Republikāņi» (LR).

Lai gan Francijas prezidenta Fransuā Olanda asā reakcija uz Parīzes teroraktiem nodrošināja viņa personīgo reitingu palielināšanos, šādu reitingu kāpumu nepieredzēja viņa Sociālistiskā partija, kura vēlēšanās varētu iegūt apmēram 22% balsu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu