Visma: zinoši darbinieki – tā ir mūsu atbildība

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Uzņēmuma ieguldījums izglītībā ir ieguldījums pašiem savā nākotnē. Tas ir kā ilgtermiņa projekts, kas tuvākā vai tālākā nākotnē nesīs augļus un tikai mūsu pašu ziņā ir tas, vai šie augļi būs tieši tādi, kādi mums nepieciešami. Nav noslēpums, ka labi darbinieki apkārt nemētājas, tāpēc ikvienam vajadzētu pielikt savu roku zinošu, kompetentu un jomai vērtīgu darbinieku veidošanā. Arī Visma ir viens no tiem uzņēmumiem, kas izprot kvalitatīvas informācijas tehnoloģiju (IT) izglītības nozīmi. Tieši tāpēc uzņēmums iesaistās izglītības atbalsta programmās, izglīto skolēnus, dodoties uz skolām, kā arī plāno iesaistīties vēl daudzās aktivitātēs, lai veicinātu jomas profesionāļu veidošanos jau no pašiem pirmsākumiem.

Pagājušā nedēļā IT uzņēmuma Visma vadītāja Antra Zālīte akcijas «Iedvesmo mācīties» ietvaros viesojās Limbažu Valsts ģimnāzijā un 9. klases skolēniem stāstīja par izaicinājumiem, kas mūs gaida nākotnē – par tehnoloģiju lomu mūsu dzīvē, par tendencēm, par šāda darba specifiku un tālāko attīstību. Ar skolēniem tika runāts par to, ka vēl pavisam nesen tehnoloģoju loma bija ievērojami mazāka. Darbu, kuru kādreiz veica cilvēks, mūsdienās ļoti daudzos gadījumos ir aizstājušas tehnoloģijas, turklāt tās joprojām ļoti strauji turpina attīstīties. Tas, kas bija populārs un jaunākā inovācija vēl tikai pirms pāris gadiem, nu jau ir novecojusi un vietā nākušas neskaitāmas citas. Svarīgi atcerēties, ka pie šādiem attīstības tempiem labam speciālistam jāspēj būt elastīgam un kokurētspējīgam. Nākotnes darbiniekiem jāņem vērā, ka galvenais darba rīks būs galva – ar laiku visas algoritmiski aprakstāmās darbības veiks datori, bet cilvēka loma būs spējā pielietot savas zināšanas nealgoritmisku darbību veikšanai. Visma ciemošanās Limbažos noslēdzās ar secinājumu, ka, izglītojoties IT jomā, mūsu cilvēki var iegūt labi atalgotu darbu, paliekot te pat Latvijā. Turklāt, tas nebūt nenozīmē, ka visiem ir jākļūst par programmētājiem – šajā jomā ir ļoti daudz dažādu darba iespēju. Diemžēl bieži, nonākot līdz augstskolai, ir jau par vēlu, jo viņu pamatzināšanas ir nepietiekamas un trūkst izpratne par jomu.

Svarīgi atbalstīt savējos

Uzņēmums Visma atbalsta Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierzinātņu vidusskolu, turpmāko trīs gadu laikā tai ziedojot 10 000 EUR. Šī ir Latvijā pirmā specializētā Inženierzinātņu vidusskola, kura ir cieši saistīta ar augstākās izglītības iestādi – RTU. Tās audzēkņiem mācību laikā būs iespēja izmantot RTU infrastruktūru un pat nopelnīt kādu kredītpunktu tālākajām mācībām augstākās izglītības iestādē.

Vēl viens veids, kā Visma atbalsta IT izglītību Latvijā, ir ar Iespējamās misijas starpniecību. Laba izglītība ir panākumu pamatā un šī organizācija sniedz vērtīgu ieguldījumu tās nodrošināšanā. Katru gadu tiek atbalstīts viens skolotājs ar 2400 EUR lielu stipendiju. Nākotnes plānos ietilpst uzsākt arī Latvijas Universitātes (LU) atbalstīšanu, sponsorējot vienu no komandām, kas piedalās Programmēšanas olimpiādē. Atbalsta apjoms sasniegs 3000 EUR gadā. Visma piedalās arī mazāka mēroga izglītību veicinošos pasākumos, piemēram, atbalstot RTU doktorantu konkursu Research Slam.

Uzņēmuma Visma Enterprise vadītāja Antra Zālīte uzsver, ka tieši nozares uzņēmumu atbalsts var veicināt jauniešu interesi par profesijām inforrmācijas tehnoloģiju jomā, un pēc specialitātes iegūšanas pieņemt lēmumu stādāt Latvijā, kļūstot par nozares profesionāli. Kvalificētu un motivētu profesionāļu jaunā paaudze ir nozares veiksmīgas attīstības priekšnoteikums. Tuvāko gadu laikā Visma plāno attīstīties, nodrošinot jaunas darba vietas ap 200 IT jomas speciālistiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu