Lamborghini Urus iegūs twin-turbo V8 motoru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lamborghini

Gaidāmais Lamborghini apvidnieks Urus tiks apgādāts ar 4 litru V8 motoru ar divām turbīnām. To britu izdevumam Autocar apstiprinājis ne tikai itāļu kompānijas vadītājs Štefans Vinkelmans, bet arī jauno produktu izstrādes nodaļas vadītājs Mauricio Redžianni.

«Lai maksimāli strauji paātrinātos un izkļūtu no sarežģītām situācijām apvidū, ir nepieciešams augsts griezes moments. Tāpēc nolēmām, ka šim sportiskajam apvidniekam vispiemērotākais būs turbomotors. Tam jābūt jaudīgam, vieglam un ar augstu griezes momentu pie zemiem apgriezieniem,» sacījis Redžianni.

Inženieris arīdzan piebildis, ka šobrīd turbinētais apvidnieks jau ir aizvadījis testus gludās sacīkšu trasēs. Testi sarežģītākos braukšanas apstākļos un apvidū sākšoties nākamā gada pavasarī, vēsta Motor.ru.

Vinkelmans tikmēr norāda, ka astoņu cilindru motors ir pilnīgi jauns izstrādājums, kurš nebūs sastopams nevienā citā Volkswagen grupas kompāniju izstrādājumā. Vinkelmans apgalvo, ka pilnpiedziņas Urus, kurš izskatīsies citādāk nekā pirms trim gadiem Pekinā prezentētais konceptauto, kļūs par ātrāko apvidnieku savā segmentā.

Urus tiek konstruēts uz tās pašas platformas, kas ir otrās paaudzes Audi Q7 un jaunā Bentley Bentayga pamatā. Bentayga ir Bentley pirmais apvidus auto un, būdams apgādāts ar 6 litru twin-turbo motoru, kurš attīsta vairāk nekā 600 zirgspēkus, tas šobrīd ir planētas ātrākais šāda tipa spēkrats. Tā maksimālais ātrums pārsniedz 300 kilometrus stundā, bet paātrinājums līdz simtam ilgst tikai 4,1 sekundi.

Gaidāms, ka sērijveida Urus dienas gaismu ieraudzīs pēc pāris gadiem - 2018.gada Ženēvas automobiļu izstādē. Galvenie noieta tirgi būs Tuvie Austrumi, ASV, Vācija, Lielbritānija, Krievija. Modernizētā ražotnē Santagatā (Itālija) netālu no Lamborghini galvenās mītnes kopumā varētu tikt izlaisti ap trim tūkstošiem Urus eksemplāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu