Mākslas stacijā «Dubulti» būs skatāma Aspazijai veltīta izstāde

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Raiņa un Aspazijas 150.jubilejas gada noslēgumā Jūrmalā, mākslas stacijā «»Dubulti» tiks atklāta Aspazijai veltīta izstāde «Tikums un netikums ir tikai krāsas». Tā būs aplūkojama Mākslas stacijā Dubulti no šā gada 12. decembra līdz 2016. gada 14. februārim. Izstāde piedāvā latviešu un lietuviešu mākslinieku jaundarbus un veido saistību ar Aspazijas darbu idejām.

«Paradoksāli, bet, slavēdami Aspazijas brīvību un tiešumu mīlošo garu, viņas ticību mākslinieka spēkam un cilvēka spējām ne tikai radīt labu, bet arī nošķirt labu no ļauna, mēs apšaubām paši savu domāšanas un spriešanas gatavību, paši savu briedumu,» izstādes tēmu iezīmē kuratore Ilze Knoka.

Izstādē būs aplūkojamas Aijas Zariņas (Latvija) jaunas gleznas ciklā «Aspazijas Saules meitas», Armīna Ozoliņa (Latvija) instalācijas, kas pēta mākslas un dzīves attiecības, Jāņa Indāna (Latvija) fotokolāžas, kas vizuāli interpretē Aspazijas dzejas pretmetus - kaislību un rezignāciju, kā arī Lietuvas mākslinieka Eimanta Liudaviča zīdspiedes un instalācijas, kas devušas izstādes reklāmas tēlu - balto aitu.

Izstādes laikā notiks arī mācību nodarbības skolu audzēkņiem.

Šobrīd vēl līdz 5.decembrim mākslas stacijā «Dubulti» skatāma laikmetīgās mākslas izstāde « – MVT Vasaras Mājas noslēgums». Tā apkopo fonda Mākslai vajag telpu Vasaras mājā Kalnciemaielā 36/38 skatāmo personalizstāžu sēriju, kuru veidoja septiņu latviešu mākslinieku darbi.

Mākslas stacija Dubulti ir laikmetīgās mākslas un kultūras platforma Jūrmalā, kas orientējas uz plašu auditoriju. Mākslas stacijas Dubulti programmu veido mākslas kuratore Inga Šteimane. Mākslas stacija Dubulti apmeklētājiem atvērta katru dienu bez maksas Dubultu stacijas darba laikā (ziemas sezonā no pulksten 7.15 līdz 18.45).

jurmala.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu