Aptuveni 100 cilvēku pie Rīgas cirka protestē pret dzīvnieku izmantošanu cirka izrādēs

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aptuveni 100 cilvēku šovakar pie Rīgas cirka protestē pret dzīvnieku izmantošanu cirka izrādēs.

Kā novēroja aģentūra LETA, akcijas dalībnieki līdz atnesuši vairāk nekā desmit dažādus plakātus, kuros kritizēta dzīvnieku izmantošana un pārmesti sliktie apstākļi, kādos mitinās dzīvnieki cirkā.

Tāpat akcijas dalībniekiem rokās ir transparenti, uz kuriem attēloti bēdīgi slavenā video ar cirka pērtiķīti kadri.

Garāmgājējiem tiek dalītas skrejlapiņas, kurās tiek pausts aicinājums parakstīties par cirku bez dzīvniekiem.

Skrejlapā gan latviešu, gan krievu valodā tiek skaidrots, kāpēc dzīvniekus cirkā izmantot ir slikti. Parakstus par dzīvnieku izmantošanas aizliegumu akcijas rīkotāji vāc arī uz vietas.

Protestētāji pie cirka ēkas izveidojuši arī aleju, cauri kurai iet garāmgājēji. Savukārt kāda protestētāja atrodas būrī, lai tādējādi demonstrētu dzīvnieku ciešanas cirka izrāžu laikā. Vēl protestētāji izvietojuši televizoru, kurā demonstrē pret dzīvniekiem vērstu vardarbību.

Skaļruņos tiek stāstīts par sliktajiem apstākļiem, kādos dzīvo cirka dzīvnieki,

kā arī par dzīvnieku vajadzībām, kas tiekot ignorētas.

Arī cirka ēkas logos izvietoti skaļruņi, un tiek atskaņota cirkam raksturīga mūzika, mēģinot slāpēt sanākušo protestētāju saukļus. Skaļrunis, kas ievietots cirka ēkas logā, pieder Rīgas cirkam. Kā aģentūrai LETA apliecināja cirkā, «cirka ēkā neatrodas tam nepiederoši priekšmeti». Atbildot uz jautājumu, kāpēc pa logu skan mūzika, ņemot vērā, ka ēkas priekšā notiek protesta akcija,

cirkā norādīja, ka «viņiem ir tiesības cirka izrādes apmeklētājus sagaidīt ar mūziku».

Mūzika skan ēkas iekšpusē, uzskata cirka pārstāvji.

Rīgas cirka valdes locekle Lolita Lipinska aģentūrai BNS norādīja, ka jebkuram iedzīvotājam ir tiesības protestēt pret to, kas viņam nešķiet pieņemams. Lipinska pauda, ka protestētāji savu akciju ir saskaņojuši ar Rīgas domi un viņiem šīs tiesības nevar liegt.

Lipnska arī uzsvēra, ka cirks veicot apmeklētāju anketēšanu un no vairāk nekā 100 anketām, tikai četrās bijis minēts, ka izrādēs nevajadzētu izmantot dzīvniekus.

Valdes locekle arī solīja, ka būrī esošajai protestētājai tiks iznesta bļodiņa ar ūdeni, jo cirks rūpējoties par visiem dzīvniekiem. Kā novēroja aģentūra BNS, tas vēlāk arī tika izdarīts - un

kāds cirka darbinieks protestētājai pie būra pienesa ūdens bļodiņu.

Protestētāji šādu rīcību uztvēra ar smiekliem.

Garāmgājēji pauž dalītas emocijas par notiekošo,

nereti izsakot arī kritiku par rīkoto pasākumu.

Akcijas dalībnieku skaits lēnām palielinās.

Pasākuma norisi novēro arī policijas pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu