1958. gada 7. decembra pēcpusdienā pieci Martinu ģimenes locekļi – Kens (54), viņa sieva Barbara (48), meitas Virdžīnija (13), Barbara, saukta par Bārbiju, (14) un Sjūzena (11) – iekāpa “Ford” universālī, lai dotos uz gleznaino Kolumbijas upes aizu un savāktu zaļumus savas Portlendas mājas izrotāšanai. Ziemassvētki nebija vairs aiz kalniem. Plānojuši drīz vien būt atpakaļ, viņi izlietnē savās mājās atstāja netīros traukus, bet netīro veļu veļasmašīnā. Tomēr mājās viņi nekad neatgriezās. Kādā brīdī tajā ziemas dienā viņi izgaisa bez pēdām un nav atrasti joprojām.

Nākamajā dienā, kas bija pirmdiena, Kena priekšnieks pamanīja, ka Kens nav ieradies darbā, un centās ar viņu sazināties. Drīz atklājās, ka arī Barbaras, Virdžīnijas un Sjūzenas skolotājas ir atzīmējušas, ka arī viņas skolā nav ieradušās.

Gadiem ilgi detektīvi centās atrisināt šo mistēriju. Kur palika piecu cilvēku ģimene? Vai viņus paņēma Kolumbijas upe? Vai varbūt ģimenes vecākais dēls un vienīgais izdzīvojušais ģimenes loceklis Donalds Martins viņus noslepkavoja? Tajā pašā vakarā tika ziņots policijai un ģimene pasludināta par bezvēsts pazudušu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X