Pirāti atbrīvojuši Nigērijas piekrastē nolaupītos lietuviešu jūrniekus

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pirāti atbrīvojuši pagājušajā mēnesī Nigērijas piekrastē nolaupītos lietuviešu jūrniekus, piektdien apliecinājis Lietuvas valdības kanclera pirmais vietnieks Rimants Vaitkus, atsaucoties uz kuģa īpašnieka sniegto informāciju.

Par jūrnieku atbrīvošanas apstākļiem informācijas nav.

Mediķi pārbaudījuši jūrnieku veselības stāvokli un atzinuši to par labu.

Paredzams, ka tuvākajā laikā ar atbrīvotajiem jūrniekiem sazināsies Lietuvas Ārlietu ministrijas pārstāvji.

Kā LETA jau ziņoja, 19.oktobrī pie Nigērijas krastiem tika nolaupīti divi Lietuvas un divi Ukrainas jūrnieki. Bahamu salās reģistrētajam un kādam Krievijas uzņēmumam piederošajam refrižeratorkuģim «Solarte» ar Komoru salu karogu pirāti uzbruka Nigērijas Porthārkortas ostas tuvumā. Četri apkalpes locekļi, tajā skaitā kuģa kapteinis ukrainis un viņa palīgs lietuvietis, tika aizvesti nezināmā virzienā.

Šis nav pirmais gadījums, kad pie Āfrikas krastiem nolaupīti Lietuvas jūrnieki. 2009.gada augusta sākumā bruņoti uzbrucēji Nigērijas piekrastē saņēma gūstā piecus Lietuvas refrižeratorkuģa «Saturnas» jūrniekus un desmit dienas vēlāk atbrīvoja viņus.

2010.gada maija vidū Kamerūnas piekrastē pirāti nolaupīja Lietuvas kuģa «Argo» kapteini, kas tika atbrīvots pusotru mēnesi vēlāk.

Abos gadījumos Lietuvas amatpersonas atteicās sniegt informāciju par to, kā panākta viņu atbrīvošana.

Tā paša gada jūlija sākumā Nigēras upes deltā no kravas kuģa «BBC Polonia» ar Antigvas un Barbudas karogu tika nolaupīti 12 ārvalstu jūrnieki, tajā skaitā viens Latvijas valstspiederīgais un viens Lietuvas pilsonis. Par viņu atbrīvošanu divas dienas vēlāk paziņoja Nigērijas armija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu