Rolls-Royce veic atsaukumu - jāremontē 1 auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rolls-Royce

Simtiem tūkstošu vai pat miljonu auto atsaukšana mūsdienās nav nekas neparasts. Krietni vien neierastāks ir kompānijas Rolls-Royce lēmums ASV atsaukt vienu modeļa Ghost eksemplāru, jo atklājies, ka tam varētu būt bojāti gaisa drošības spilveni un tos nepieciešams nomainīt.

2014.gadā izlaistajam Ghost atklāti trūkumi priekšējo gaisa spilvenu sistēmā. Proti, sānu trieciena gadījumā tie var nostrādāt nepareizi, tā palielinot traumu gūšanas risku. Par defekta novēršanu bez maksas gādās zīmola pārstāvji, vēsta Motor.ru.

Jāpiezīmē, ka šī nav pirmā reize, kad Rolls-Royce atsauc modeli Ghost. Jau 2011.gadā grezno auto ražotājs izsludināja servisa kampaņu, kuras ietvaros atklātu defektu novēršanu bija paredzēts veikt 600 lielajiem sedaniem. Toreiz atsaukuma iemesls bija aizdegšanās risks.

Rolls-Royce Ghost ir lielizmēra limuzīns, ko rūpnīcā apgādā ar 6,6 litru V12 turbo motoru, kurš attīsta 570 ZS un 780 Nm. Lai arī auto pašmasa ir gandrīz divas ar pusi tonnas, motors to līdz 100 kilometriem stundā spēj paātrināt 4,9 sekundēs. Sedana maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots pie 250 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu